Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

22. 05. 2015. 15:36 >> 15:28
2

DPS PORUČIO

Butros Gali potvrdio ispravnost odluke

Pisma bivšeg generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Butrosa Butrosa Galija potvrda su da je Vlada Crne Gore odabrala održiv koncept, kvaliteno i transparentno sprovela sve procedure i odlučila se za vrlo referentnog investicionog partnera za Mamulu, te da je to primjer na koji način treba nastaviti sa valorizacijom ogromnog spomeničkog potencijala kojim Crna Gora raspolaže, poručili su iz Demokratske partij socijalista (DPS).

Podsjetimo, bivši generalni sekretar Ujedinjenih nacija, uputio je otvoreno pismo predsjedniku parlamenta, Ranku Krivokapiću, u kojem izražava zabrinutost što nije došlo do široke nacionalne i međunarodne debate u vezi s Ugovorom o dugoročnom zakupa ostrva Lastavica s tvrđavom Mamula.

Međutim, potom je u pismu upućenom Samihu Savirisu, direktoru švajcarske kompanije Orascom Development koja, kroz dugoročni zakup, gazduje Mamulom, saopštio da nijes znao da sprovode razvojni projekat na ostrvu ili u vezi sa prirodom tog ostrva.

"Onaj dio političke javnosti koji je uvijek spreman da se poštopoto kritizerski odnosi prema svakom potezu Vlade i stranih investitora, potrčao je već nakon prvog Galijevog pisma da izrazi sumnju u opravdanost investicije i da se ponovo obruši na još jedan razvojni projekat koji Crnoj Gori donosi značajne benefite, od finansijskih, do kulturnih i turističkih", saoppštio je član Izvršnog odbora DPS-a Srđan Miljanić.

On ističe da drugo Galijevo pismo, u kome pojašnjava svoje stavove, nailazi na "apsolutnu tišinu kod kritizera po svaku cijenu".

"I to je jedina matrica po kojoj taj dio političke javnosti zna da se ponaša – da afirmišu sve što nanosi štetu Crnoj Gori, da zbog svake pohvale upućene na račun države kažu da je u pitanju „korupcija, lobiranje, prostitutska politika“, da konstruišu afere gdje ih nema i nastavljaju sa onima za koje je dokazano da ne postoje, da ne odgovaraju ni za jednu izrečenu neistinu kojom nanose ekonomsku i političku štetu državi", kazao je Miljanjić.

Poručio je da to sasvim dovoljno govori o niovu njihove odgovnosti prije svega prema građanima Crne Gore, a potom i prema međunarodnoj javnosti i zvaničnicima.

"Nikako da shvate da Crna Gora i sama ima dovoljno stručnog kapaciteta i znanja da procijeni što je državni interes i kakvi su razvojni projekti potrebni. Inferiorno, kako im i priliči, uvijek su spremni da bez objektivnog sagledavanja prihvataju mišljenja sa strane, ne razmišljajući da li je to u skladu sa potrebama građana Crne Gore", saopštio je Miljanjić.

Kako je kazao, kritičari bi vjerovatno bili najzadovoljniji da se u našoj državi ništa ne gradi, da nema razvojnih investicija, novih zapošljavanja...

Dodaje da je poraznije od svega što su pokušali još jednom poniziti državu i ugroziti njen dalji ekonomski razvoj.

"I to je jedino čime se bave, ostalo niti ih interesuje, niti su sposobni da konstruktivno učestvuju u bilo čemu.Proći će još mnogo vremena dok crnogorski kritizeri nešto nauče, jer mržnja nikad nije dobar učitelj. Za to vrijeme, Crna Gora će nastaviti da se razvija, ekonomski i demokratski, na čast svog imena i na zadoljstvo svih svojih građana", poručio je Miljanjić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније