Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

13. 04. 2015. 21:10 >> 08:26
1

NA LJETO

Na sjeveru planiraju nove proteste

Iz nevladine organizacije "Manjinski Akcionari Gornji Ibar" iz Rožaja najavili su masovne građanske proteste u julu.

Zbog teškog socijalno ekonomskog stanja, masovnog iseljavanja i zapostavljenosti sjevernog regiona, planiraju se masovni građanski protesti u julu mjesecu. O tome je razgovarano na zajedničkom sastanku NVO iz sa sjeverna, neformalnih građanskih grupa i studenata", saopštio je predsjednik NVO "Manjinski Akcionari Gornji Ibar", Sadik Klimenta.

On je naveo da je u planu da se prvo formira organizacioni odbor protesta, čiji će zadatak biti da radi na organizaciji protesta i odbor će odrediti na koji način i u koju opštinu na sjeveru bi se održao protest ili više njih.

"Ako neko misli da će građani na sjeveru Crbne Gore trpjeti i ćutati grdno se vara, jer dok mi gladujemo, po Podgorici se sukobljavaju oni koje su sjeverni region opljačkali i doveli na rub siromaštva. Žalosno je što i Vrhovni državni tužilac ćuti i sve sa strane nijemo posmatra", poručio je Klimenta.

Takođe je istakao da će, ako se ništa ne promijeni, građani uzeti stvar u svoje ruke.

"Svi koji su pljačkali sjeverni region, moraće svaki cent da vrate građanima. Mi više nemamo ni predstavnike građana sa sjevera u Vladi i Skupštini Crne Gore. Nama je jasno da su se oni svi prodali i oni sada samo zastupaju sebe i svoje porodice, koje su pozapošljavali po Podgorici. Zato ćemo, ako se nastavi ovakvo ponašanje iz Podgorice, sami da uzmemo stvari u svoje ruke", kazao je Klimenta.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније