Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

26. 03. 2013. 09:37 >> 09:45

ISPLAĆUJE SE

Prihod, od otvaranja Sozine, 55,7 miliona eura

Kompanija Monteput je od otvaranja tunela Sozina, naplatom prolaska kroz tunel, ostvarila prihod od 55,7 miliona eura. Iz kompanije su naveli da je prošlogodišnji prihod iznosio 7,2 miliona eura.

Izvršni direktor Monteputa, Goran Vujović, kazao je Pobjedi da će dobit kompanije koja je ostvarena u prošloj godini biti utvrđena nakon izrade i revizije završnog računa, do sredine ove godine i u skladu sa propisanim rokovima, piše Pobjeda.

»Evidentno je da je ostvareno pozitivno poslovanje i u prošloj godini i pored kreditne rate za ovu godinu od dva miliona eura. Utvrđena dobit biće raspoređena budžetu Crne Gore, shodno odluci o osnivanju i Statutu«, rekao je Vujović.

On je objasnio da Monteput, pored troškova investicionog i tekućeg održavanja tunela i pristupnih saobraćajnica, zarada zaposlenih, potrošnog materijala i usluga, kao i onih po osnovu odluka Vlade vezanih za brze saobraćajnice ili druge programske aktivnosti, otplaćuje kredite i ostvaruje pozitivno poslovanje.

Vujović je podsjetio i da je preduzeće i u 2011. godini ostvarilo dobit od 1,5 miliona eura, kao i da je taj novac uplaćen na račun budžeta Crne Gore.

Tunel Sozina otvoren je 2005. godine, a ukupna vrijednost investicije, koja je uključivala projektovanje, građenje i eksproprijaciju iznosila je 73,5 miliona eura, od čega je dvije trećine uložila Vlada, a ostatak – 24 miliona eura je obezbijeđen od kredita Evropske investicione banke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније