Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J. [ Mina ]

24. 02. 2024. 13:29 >> 13:29
1
Čitaj mi:

DPS

Milović: Zaduženje će dodatno izložiti državu

Kombinacija zaduženja kod domaćih banaka i dijelom na međunarodnom tržištu, izložiće državu dodatno i pogoršati njenu pregovaračku moć, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), Nikola Milović.

“Kako smo i više puta istakli, dobro je ako nas "okrpi" rekordnih milijardu eura zaduženja u tekućoj godini”, napisao je Milović na društvenoj mreži X.

On je rekao da veliko zaduženje države kod lokalnih banaka stvara mnogo jači uticaj banaka na državu. Posljedica su neminovna vrlo skupa zaduženja u narednom periodu.

“Više nije pitanje po kojoj se kamatnoj stopi zadužujemo kao država i koja je njena visina, već da li će Crna Gora uopšte biti u mogućnosti da joj neko da kredit”, naveo je Milović.

On je kazao da se sjetimo neuspjelog trećeg pokušaja prodaje državnih zapisa tokom decembra mjeseca.

“Ne zaboravimo da jedino Ukrajina i Moldavija imaju goru poziciju za zaduženje nego Crna Gora. A dje nam je 2025. godina i još jedna milijarda koju treba da otplatimo”, rekao je Milović.

On je poručio da se vrate realnoj ekonomiji, bez populizma, lažnih obećanja i brzih rješenja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније