Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M.

13. 02. 2024. 13:16 >> 14:51
Čitaj mi:

Spajić-Odil Reno-Baso

EBRD spreman da bude zamajac ekonomskom rastu Crne Gore

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) spremna je da pruži zamajac ubrzanom ekonomskom rastu Crne Gore, poruka je sa sastanka premijera Milojka Spajića i predsjednice EBRD Odil Reno-Baso, koja je boravi u prvoj posjeti našoj zemlji.

Tokom sastanka je razgovarano o velikim razvojnim potencijalima, koje je potrebno efikasno i na održiv način valorizovati.

Spajić je prezentovao ambiciozne razvojne planove 44. Vlade, a utvrđena je mogućnost zajedničkog rada sa EBRD na brojnim projektima.

Najavljena je saradnja u razvoju energetskih kapaciteta iz obnovljivih izvora energije, čime će se ubrzati zelena tranzicija, i kroz unapređenja infrastrukture, prvenstveno izgradnjom auto-puteva i modernizacijom željeznice.

Na tom putu, istakao je predsjednik Vlade, posebno važna može biti saradnja sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj, koja je do sada kroz aktivnosti u Crnoj Gori podržala 86 projekata vrijednih 800 miliona eura.

Konstatovana je potreba efikasnog rješavanja administrativnih procedura, kako bi se u najskorije vrijeme krenulo u projekte, koji će donijeti dodatne vrijednosti Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Vlade, naglašeno je da će EBRD nastaviti da bude podrška i partner kako privatnom sektoru, tako i državnim kompanijama.

Bilo je riječi i o potrebama reformi, posebno u poreskom sistemu, kako bi Crna Gora bila privlačnija investitorima i iskoristila odličnu geografsku poziciju i klimu.

Spajić je upoznao predsjednicu Reno-Baso i ostale članove delegacije EBRD sa dosadašnjim dostignućima 44. Vlade i upoznao ih sa planovima za naredni period.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније