Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J.

13. 01. 2024. 09:27 >> 09:40

prinudna naplata

Leković: Od slučaja Maljevik 20 miliona eura za grad Bar

Račun Opštine Bar za nekoliko dana biće uvećan za skoro 20 miliona eura što je rezultat postupka prinudne naplate neizmirenog iznosa naknade za komunalno opremanje zemljišta na Maljeviku, saopštio je poslanik Demokratske Crne Gore Momčilo Leković.

On napominje da se postupak vodio pred Javnim izvršiteljem Veselinom Šćepanovićem, a na osnovu pravosnažne i izvršne presude Osnovnog suda u Baru P.br.277/2013 od 28. juna 2013. godine, kojom je investitor odnosno kompanija "Sonuba Montenegro" DOO bila u obavezi da Opštini Bar isplati 9.345.710,05 eura, bez pripadajućih kamata.

"Potvrdu da su sredstva (glavnica duga i kamate) u iznosu od skoro 20 miliona eura već na računu Javnog izvršitelja i da će za nekoliko dana biti transferisana Opštini Bar dobio sam i od samog izvršitelja koji je godinama vodio ovaj postupak", kazao je Leković.

Smatra da je ovo važan dan, istorijski dan za Bar i građane tog grada jer su, kako je kazao, nakon deceniju konačno dočekali pravdu i dobili ono što im po zakonu i pravosnažnoj presudi pripada.

"Čvrsto vjerujem da je snažan pritisak javnosti, koji je godinama vršen, a koji je naročito inteziviran posljednjih mjeseci kada su i institucije (SDT) počele da se bave slučajem Maljevika, te promjena političke i društvene klime u kojoj više nema nedodirljivih pojedinaca, uticali i snažno doprinijeli da se pravosnažna i izvršna presuda u slučaju Maljevika u konačnom izvrši, a Opština Bar naplati", kazao je poslanik Demokrata.

Leković je čestitao Opštini Bar i građanima uz nadu da će sredstva koja su dobili biti korišćena transparentno i u njihovom najboljem interesu. On je izrazio nadu i da će se sada konačno krenuti sa realizacijom "Projekta Maljevik" koji se, kako je naveo u saopštenju, već 17 godina sa nestrpljenjem najavljuje i očekuje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније