Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.B. [ Portal RTCG ]

09. 01. 2024. 17:06 >> 17:12
2
Čitaj mi:

REAGOVANJE

Solar gradnja: Već smo smanjili broj radnika, popravlja se saradnja sa EPCG

Iz Solar gradnje reagovali su danas nakon izjave ministra energetike i rudarstva Saše Mujovića, koji je poručio da se mora smanjiti broj zaposlenih u tom preduzeću, navodeći da će ispraviti nepravilnosti koje su se pojavljivale u prethodnom periodu

Iz Solar gradnje tvrde da je izjava Mujovića očigledno neadekvatna.

2Broj zaposlenih na datum 31.decembar 2023. već je smanjen za preko 150 radnika i time je sanacioni plan koji je usvojen na petoj sjednici OD Solar gradnje 20.06.2023 godine u potpunosti ispoštovan.Naglašavamo da je smanjenje broja radnika odrađeno na visoko profesionalan način, formiranjem stručne komisije, koja je izvršila rangiranje i ocjenu rada svih zaposlenih i na osnovu toga u Solar gradnji su ostali svi oni koji su ispunili vrlo zahtjevne kriterijume za rad”, saopšteno je iz Solar gradnje.

 

Dodaju da je izvršna direktorica Valerija Saveljić, shodno zatečenom stanju, iznijela niz predloga koji će dovesti do toga da EPCG SG u narednom periodu uđe u zonu profitabilnosti.

"Za ako nešto po njenom mišljenju potrebno je da EPCG kao majka firma obezbijedi materijal i opremu za ugradnju fotonaponskih sistema, kako se ne bi desio prazan hod kakav je bio u drugoj polovini 2023. godine. Ističemo da je dolaskom Zorana Šljukića na mjesto v.d. izvršnog direktora, situacija na relaciji Epcg SG i EOCG počela znatno da se popravlja. Šljukić je predložio već u prvoj nedelji svog rada da se osnuje mješovita komisija, koja bi za cilj imala praćenje toka javnih nabavki i obezbjeđivanje optimalnih zaliha opreme i materijala za ugradnju fotonaponskih sistema”, navode u saopštenju.

U cilju potpunog informisanja javnosti, sadašnje rukovodstvo je naglasilo, da je Solar gradnja osnovana sa samo 100.000 eura osnivačkog kapitala, sa prevelikim brojem zaposlenih, bez biznis plana koji je svakako jedna od prvih stavki koju je trebalo uraditi zbog normalnog funkcionisanja i opstanka firme.

“Nakon stupanja na dužnost novog rukovodstva na čelu sa izvršnom direktoricom Valerijom Saveljić od 3.10.2023 godine krenulo se u korenite promjene , koje podrazumevaju kako smo već rekli, sistematizaciju radnih mjesta, reorganizaciju, uvođenje discipline u radu, jednom riječju potpunim zaokretom u funkcionisanju u odnosu na raniji period.Naročito se to odnosi na relacije koje su uspostavljene sa Infiniti grupom (firma Кaldera), gdje se razgovaralo da Epcg SG bude njihov podizvođač na realizaciji sličnih projekata iz oblasti elektro-energetike”, navode iz EPCG Solar gradnje.

 

Tvrde da je novo rukovodstvo poslalo zahtjev za konverziju dosadašnjih pozajmica odnosno potraživanja EPCG u kapital društva Epcg SG.

"Potpisan je i ugovor sa EPCG o poslovno tehničkoj saradnji na realizaciji projekta Solari 5000+ za fizička i pravna lica. Formirana je i radna grupa koja je zadužena za kompletne poslove koordinacije i praćenja renoviranja poslovne zgrade Epcg SG u Željezari. Na kraju, želimo da istaknemo da je izvršna direktorica Valerija Saveljić na današnjem sastanku sa ministrom Mujovićem rekla da garantuje uspješno poslovanje firme ukoliko Epcg kao osnivač bude ispunio naše zahtjeve, odnosno ukoliko podrže naša rešenja za sve probleme koje smo od 3.10.2023 pa do danas dijagnostifikovali”, poručuju iz EPCG Solar gradnje.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније