Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Б.Б.

20. 06. 2023. 15:34 >> 15:34

U MONTEKARGU NAJAVLjUJU

Do kraja septembra biće opravljena i peta elektro lokomotiva

Kompanija Montecargo, prema riječima njenih predstavnika, nastavlja sa realizacijom Plana optimizacije voznih sredstava, odnosno podizanja nivoa ispravnosti lokomotiva i vagona. U tom smislu upravo se vratila u Crnu Goru treća elektro lokomotiva sa investicione opravke koju je uradila rumunska kompanija Remarul 16. februara iz Kluža.

"Realizacija investicione opravke je završena i na četvrtoj elektro lokomotivi od Reloc kompanije iz Rumunije, čiji se povratak u Crnu Goru očekuje do kraja juna. U kompaniji Reloc iz Krajove u toku je investiciona opravka pete elektro lokomotive, čiji se završetak očekuje tokom septembra", navodi se u saopštenju.

Ovaj, do kraja godine, intezivan investicioni ciklus, će vozni park lokomotiva Montecarga dovesti do 100 odsto ispravnosti, odnosno mobilnosti. Finansijska sredstva uložena u navedenu optimizaciju su oko tri miliona eura.

Iz kompanije su kazali da se od dolaska Miroslava Brajovića za predsjednika Odbora direktora poentiralo najviše na sprovođenju optimizacije voznih sredstava, kao osnovnog sredstva za realizaciju usluge prevoza robe koji ostvaruje preko 95 odsto prihoda kompanije, kao i na sprovođenju ušteda u svim segmentima koji ne utiču na organizaciju prevoza i bezbjednost u saobraćaju.

"Radio je to putem ličnog primjera svim zaposlenim, odričući se dnevnica za službena putovanja, ne koristeći se reprezentacijom, čestim odricanjem i hotelskog smještaja. Ne koristeći vozača za realizaciju službenih putovanja sa svim pripadajućim troškovima, kako svojim tako i vozača, u periodu od dolaska na funkciju predsjednika Odbora direktora, odnosno od 12. marta 2021. godine do 1. juna ove godine, postigla se ušteda preko 20 hiljada eura", precizira se u saopštenju.

Suma koja je ostvarena kroz navedene uštede je upotrebljena za kupovinu službenog automobila za isključivu potrebu zaposlenih u Montecargu.

Poštenim ophođenjem prema imovini kompanije, dobrom organizacijom posla i discipline, Montecargo je, kako su zaključili, poslovao pozitivno u prošloj godini, nakon niza neuspješnih godina koje su bilježile negativan rezultat poslovanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније