Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

13. 02. 2014. 18:30 >> 18:31

PORESKI DUG

Vlada: Imovinom naplaćeno 6,5 miliona

Vlada je, od 20 pristiglih zahtjeva za naplatu poreskih potraživanja imovinom poreskih obveznika, dala saglasnost u sedam slučajeva i na taj način naplatila dug u iznosu od 6,5 miliona eura.

 

Vlada je, kako je saopšteno nakon današnje sjednice, usvojila Informaciju o naplati poreskih potraživanja imovinom poreskih obveznika.

''Od ukupno 20 pristiglih zahtjeva Vlada je do sada dala saglasnost u sedam slučajeva, te je na taj način naplaćen poreski dug u ukupnom iznosu od 6.529.131 eura. Pored toga, Vlada se saglasila i da se dio poreskog potraživanja od Rokšpeda, u iznosu od 1.418.163 eura, naplati imovinom preduzeća koju čine poslovni prostori'', navedeno je u saopštenju.

Vlada je, razmatrajući Informaciju o povezanosti i dostupnosti Crne Gore u funkciji razvoja turizma, ocijenila da je u cilju rješavanje tog ključnog pitanja za budućnost turističke privrede neophodno definisati konkretne mjere za bolju avio-povezanost sa emitivnim tržištima, kao i ulogu nacionalne avio-kompanije.

''Jednako važno je i unapređenje putne mreže, a posebno što skoriji početak gradnje autoputa, kao buduće saobraćajne kičme Crne Gore. Zaključci sa preciznim zaduženjima za sprovođenje ovih stavova Vlade biće formulisani do naredne sjednice'', dodaje se u saopštenju.

Vlada je usvojila Informaciju o nadzoru nad ispunjenjem ugovornih obaveza u dijelu realizacije investicionih programa, shodno ugovorima o prodaji kontrolnog paketa akcija u društvima Vektra Boka, Jadran Perast i UTIP Crna Gora, sa zaključcima za operacionalizaciju mehanizma za praćenje izvršavanja obaveza propisanih privatizacionim ugovorima.

''Usvajanje Informacije o statusu privatizacije hotelsko-turističkih preduzeća, kojom je obrađeno je 48 hotelsko-turističkih preduzeća i ukupno 68 hotela, danas je odloženo radi kreiranja paketa podsticajnih mjera koje će poslužiti za unapređenje ovog procesa, ali i privući nove investicije za izgradnju hotelskih kapaciteta visoke kategorije'', saopšteno je iz Vlade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније