Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

03. 02. 2014. 12:05 >> 13:29

PEJOVIĆ PROTIV PEJOVIĆA

Dvije ponude za Kovačnicu

Nikšićki Uniprom, Veselina Pejovića ponudio je 600.000 eura za imovinu Kovačnice prerađivačke fabrike Kombinata aluminijuma, od čega je 200.000 ponudio za zalihe robe. Podgoričanin Luka Pejović je za pokretnu i nepokretnu imovinu Kovačnice ponudio 416 hiljada eura.

 

U Unipromovoj ponudi se navodi da će investiciona ulaganja u roku od pet godina iznositi minimalno pet miliona eura.

"U početku će biti zaposleno 50 radnika. Planirano je puštanje u rad proizvodnih pogona u roku od četiri mjeseca, a godišnja proizvodnja deset do 12 hiljada tona u obliku polu i finalnih proizvoda", navodi se u ponudi Veselina Pejovića.

Plaćanje je jednokratno u punom ponuđenom iznosu, nakon što poslodavac ispuni obaveze u ponudi, odnosno u roku od 30 dana, a koje su uslov za potpisivanje ugovora. Kod Uprave za nekretnine na svim nepokretnostima mora biti uknjižen obim prava svojine sa 1/1, kao i to da na svim nepokretnostima koje su subjekt prodaje, moraju biti obrisani svi tereti i ograničenja.

Iz tenderske dokumentacije se, kako se dodaje, vidi da su na lageru zalihe čija je vrijednost 200 hiljada eura.

"Spremni smo otkupiti zalihe po toj cijeni sa rokom plaćanja od jedne godine", dodaje se u ponudi Uniproma.

Punomoćnik Veselina Pejovića, advokat Zoran Vukčević je naveo da zalihe nijesu bile predmet imovine, a ponuda se odnosi na cjelokupnu imovinu, što znači da je ponuđena cijena 600 hiljada eura sa rokovina isplate kako je navedeno u ponudi.

Veselin Pejović je novinarima nakon otvaranja ponuda kazao da su za zalihe saznali kad su detaljno razradili kompletan tender.

"U pitanju su sirovine, silicijum, magnezijum, opeke, odnosno repromaterijal", precizirao je Veselin Pejović.

Luka Pejović je za pokretnu i nepokretnu imovinu ponudio 416 hiljada eura.

On je u ponudi kao uslov za potpisivanje kupoprodajnog ugovora tražio da se nepokretnost koja je predmet prodaje može uknjižiti u katastarskim knjigama.

Punomoćnik ponuđača, Gojko Pejović kazao je da ukoliko postoje te zalihe, za koje je prvobitni ponuđač ponudio 200 hiljada, on bi bio spreman da ponudi 220 hiljada eura.

"Te zalihe su za nas novi momenat, nijesu bile pomenute u oglasu za prodaju", dodao je Gojko Pejović.
Imovina Kovačnice je na ponovljenom oglasu ponuđena po početnoj cijeni od dva miliona eura, dok je na prethodnom ona iznosila 4,52 miliona eura. Uniprom je tada nudio 400 hiljada, ali je postavio uslove koje stečajna uprava nije mogla ispuniti.

Predmet prodaje su građevinski objekti sa zemljištem bivše vojne fabrike KAP-a ukupne površine oko 25 hiljada kvadrata, kao i preostala oprema, proizvodna postrojenja i transportna sredstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније