Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Portal RTCG

01. 07. 2022. 17:54 >> 17:53

MEP PRIREDILO

Novinari obišli mjesta gdje su realizovani projekti IPA programa

Ministarstvo evropskih poslova priredilo je danas za novinare crnogorskih medija posjetu opštinama na sjeveroistoku Crne Gore, Gusinju, Plavu i Andrijevici, u kojima su u proteklom periodu realizovani projekti iz IPA programa prekogranične saradnje Crna Gora - Kosovo.

Projektni službenik u zajedničkom tehnikom sektoru IPA programa, Almir Causević, rekao je Portalu RTCG da su novinari imali priliku da vide na terenu šta je urađeno kroz ovaj program.

On je objasnio da su u Gusinju posjetili turistički Info centar koji je izgrađen u okviru projekta pod nazivom Kulturno nasledje - blago prekograničnog regiona, kao i tamošnju lokalnu turističku organizaciju koja je dobila opremu u okviru projekta Prokletije - izvrsna outdoor ponuda i Razvoj ekoturizma na Balkanskim Alpima.

“U Plavu smo posjetili reciklažno dvorište koje je izgrađeno u okviru projekta Prekogranične zajedničke inicijative za bolje upravljanje otpadom”, kazao je Causević.

Prema njegovim riječima novinarima je u Andrijevici prezentovan projekat Turistički “hab” za bolju turističku ponudu u manje razvijenim turističkim predjelima, a preko kojeg je adaptiran Planinarski dom Krivi do.

“Ovaj dan smo završili posjetom porodici Asanovic, takodje u Andrijevici, korisnicima našeg programa i vlasnicima katuna Backo brdo, kao i razgovorom sa predstavnicima Regionalne razvojne agencije za Bjelasice, Komove i Prokletije” - rekao je Causević.

Ovaj karavan je, kako je objasnio, krenuo iz Podgorice, i na sjever Crne Gore došao putem dolinom rijeke Cijevne, kroz Albaniju, koji je zvanično otvoren prošle godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније