Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

10. 06. 2022. 06:54 >> 07:00

STABILNE ISPORUKE

Neće biti problema u snabdijevanju gorivom

Zbog invazije Rusije na Ukrajinu, Evropska unija zabranila je uvoz ruske nafte brodovima, pa bi brojne države mogle da imaju problema u snabdijevanju. Za sada Crna Gora neće imati problema, uvjeravaju izvršni direktor Jugopetrola, Vasilis Panagopulos i ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović.

Da li bi na pumpama u Crnoj Gori moglo da prifali goriva? Građani s kojima smo razgovarali smatraju da bi moglo, s obzirom na to da zavisimo od drugih.

No, problema u snabdijevanju Crna Gora za sada nema, poručuju iz Jugopetrola.

"Crna Gora je stabilno tržište i Jugopetrol pažljivo prati trenutnu situaciju na međunarodnom nivou u sektoru energetike. Kao što je poznato, snabdijevamo se isključivo iz Grčke, iz Hellenik Petroleuma. Naš terminal u Baru radi punim kapacitetom i kao takav zadovoljava potrebe Crne Gore", saopštio je Vasilis Panagopulos.

O tome je on nedavno razgovarao s ministrom ekonomije i turizma Goranom Đurovićem. Sve što je čuo, ohrabruje, kaže resorni ministar, posebno u godini kada u Vladi očekuju najbolju ljetnju turističku sezonu.

"Da računaju na stabilnu isporuku, da će biti pouzdan partrner, da njihovo snabdijevanje ne zavisi od Rusije nego drugim izvorima, da imaju tri refinerije u Grčkoj i da garantuju da će svi naši turisti moći da se uredno snabdijevaju na našim pumpama", istakao je Đurović.

Kada je riječ o cijeni nafte na međunarodnom tržištu, znatno je porasla, nakon što su čelnici Evropske unije postrigli dogovor o zabrani uvoza 90 odsto ruske nafte brodovima.To je najoštrija sankcija koju je Unija uvela Moskvi od početka ruske invazije na Ukrajinu krajem februara.

Nataša Mitrović, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније