Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J. [ Mina ]

02. 06. 2022. 15:26 >> 15:24
5

REKONSTRUISANA STARA TVRĐAVA

Hotel-ostrvo Mamula island otvara vrata ovog ljeta

Hotel-ostrvo Mamula island, luksuzni butik hotel nastao rekonstrukcijom stare tvrđave, ovog ljeta će dočekati prve goste.

„Smješten na ulazu u Bokokotorski zaliv, sa svih strana okružen plavetnilom mora i neba, ovaj hotel-ostrvo nudi nezaboravno iskustvo boravka u ambijentu koji pruža pogled u istoriju i otvara nove vidike. Mamula island je mjesto autentičnog duha, bogate kulturno-istorijske baštine i nesvakidašnje prirodne ljepote“, navodi se u saopštenju.

U hotelu je na raspolaganju 26 soba, šest apartmana, holistički spa, wellbeing sadržaji poput bazena, sala za masažu, teretane, staze za trčanje, kao i tri restorana i četiri bara. Hotel ima uređenu plažu i mjesto za sunčanje nad južnim stijenama.

Posebno mjesto je rezervisano za istorijsko-memorijalnu galeriju koja pruža osvrt na bogatu istoriju ovog lokaliteta.

Generalni direktor Mamula islanda, Hening A. Šaub, kazao je da je taj hotel-ostrvo projekat otjelovljenja jedne izuzetne vizije i velikog rada koji su uložili kako bi tvrđavu bogate prošlosti otrgnuli od zaborava.

„Uz puno poštovanje kulturnog i istorijskog nasljeđa, stvorili smo jedan zaista poseban ambijent koji predstavlja novitet u okviru hotelske ponude u regionu, kao jedinstvena destinacija na jadranskoj obali. Nestrpljivo očekujemo prve goste kojima ćemo pružiti individualizovano iskustvo, bilo da je u pitanju kraći ili duži boravak, održavanje seminara, intimne proslave ili neke veće ceremonije“, rekao je Šaub.

Hotel, spa, restorani i memorijalna galerija će biti otvoreni i za lokalne posjetioce. Izuzetna gastronomska ponuda je sastavni dio koncepta tog luksuznog butik hotela. Pored toga, u saradnji sa širom kulturnom zajednicom i uz učešće lokalnih i svjetski poznatih umjetnika, gosti će imati priliku da uživaju u čitavom nizu kulturnih, sportskih i zabavnih događanja tokom godine, posebno u jeku ljetnje sezone.

Ostrvo Mamula je smješteno na ulazu u Bokokotorski zaliv koji je dio Svjetske baštine UNESCO u Crnoj Gori. Ekskluzivni butik hotel je nastao na mjestu austrougarske tvrđave, izgrađene prije 169 godina. Rekonstrukcija i transformacija tog lokaliteta realizovana je u skladu sa najvišim svjetskim standardima, u potpunosti čuvajući arhitektonsku autentičnost i kulturno-istorijsko nasljeđe tvrđave i ostrva.

Posebna pažnja je, kako su objasnili iz Mamula islanda, posvećena i očuvanju prirodnog ambijenta ostrva. U okviru hotela, otvara se i više od 100 radnih mjesta na koja se mogu prijaviti zainteresovani iz lokalne zajednice, kao i iz regiona.

Osnivač i donedavni CEO i predsjednik borda direktora kompanije Orascom Development, koja upravlja Mamulom island, Samih Saviris, kazao je da su veoma ponosni što Orascom nastavlja zamisao sa kojom uspješno gradi integrisano naselje Luštica Bay.

„Mamula island je još jedna turistička destinacija svjetske klase, smještena na najljepšem dijelu crnogorske obale, koja će postati nezaobilazna tačka za goste iz regiona, Evrope i svijeta“, rekao je Saviris.

Hotel Mamula island pruža nešto drugačije od uobičajenog, zahvaljujući izuzetnom položaju i konceptu, kao i personalizovanom iskustvu koje nudi svojim gostima. Ova oaza gostoprimstva će svakako postaviti novu zastavicu Crne Gore na mapi svjetskih turističkih destinacija.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније