Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Milica Stijepović, TVCG ]

01. 05. 2022. 16:03 >> 16:07
3

FRANCA OČEKUJE

Mesa će biti dovoljno, cijene se stabilizovale

Crna Gora spremno dočekuje turističku sezonu kada je u pitanju tržište mesa i mesnih prerađevina kazao je za TVCG Hilmija Franca, vlasnik kompanije Mesopromet iz Bijelog Polja.

I cijene mesa na tržištu za potrošače stabilizuju se i ne očekuje se rast u narednom periodu. Od početka godine zbog proizvodnih inputa meso je u Crnoj Gori skuplje oko 30 odsto. U narednom periodu ipak ulazimo u fazu stabilizacije, kaže Franca.

“Već se cijene stabilizuju i mislimo da će se na ovom nivou zaustaviti”, kaže Franca i dodaje kako misli da ćemo ovu sezonu spremno dočekati.

“Mislimo da ćemo imati mesa za čitavu godinu”, kazao je Franca za TVCG.

On je poručio i da nijedno grlo neće ostati neotkupljeno u Crnoj Gori.

Franca obećava da će otkupiti sve tržišne viškove od poljoprivrednih proizvođača ne samo mesa već i sira, kao i voća i povrća.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније