Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J.

07. 03. 2022. 12:33 >> 16:51
3

DPS

Cijene rastu, a socijala uvećana 1,5 eura

I pored činjenice da svakodnevo divljaju cijene osnovnih životnih namirnica, korisnici socijalnih davanja su gotovo zaboravljeni od strane resornog ministra Spajić koji je zauzet osnivanjem svog političkog pokreta, saopšteno je iz Komisije za brigu i unaprijeđenje kvaliteta života starije populacije Demokratske partije socijalista.

Oni dodaju da je toj zaboravljenoj kategoriji stanovnika program Evropa sad, donio uvećanje primanja do svega 1,5€.

"Tek nakon našeg poziva i apela odlazeći ministar Spajić postao je svjestan svojih propusta, te davanjem jednokratne pomoći jednu grupu penzionera pokušavao obeštetiti", navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a pitaju "da li treba svaki mjesec da napominjemo na postojanje ove kategorije, pošto je očigledno da je odlazećem ministru Spajiću sve bitnije od resora koji je prigrabio".

"Zabrinjava li resornog ministra kako će korisnici socijalnih davanja obezbijediti ulje, brašno i druge osnovne životne namirnice, i kako će da prehrane porodice? Da li čeka izbornu trku pa da opet dijeli po dva litra ulja preko centara za socijalni rad", pitaju iz DPS-a.

Dodaju i da svjedočimo da je svakog dana sve veći broj socijalnih slučajeva u Crnoj Gori koji se bore za golu egzistenciju i opstanak.

"Znamo da među njima ima i djece i starih lica, te da su to upravo one kategorije stanovništva čiji problemi trebaju da su u fokusu interesovanja gospodina Spajića i za čija prava posebno treba da se bori i da ih štiti", zaključuju iz DPS-a.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније