Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.L.B. ]

24. 02. 2022. 15:35 >> 15:38

PROTEST

Privredni sud da okonča agoniju radnika KAP-A

Bivši radnici KAP-a protestovali su ispred Privrednog suda od kojeg traže hitan sastanak kako bi pronašli rješenje za probleme s kojima se suočavaju.

U dopisu, između ostalog, navode da je ključni problem u ostvarivanju prava na penziju to što im stečajni upravnik nije izdao uvjerenje da su za vrijeme trajanja stečajnog postupka bili radno angažovani.

“Od otvaranja stečaja, stečajni upravnik suprotno Zakonu o stečaju neće da izda ljudima uvjerenja, a to je ključno kako bi oni mogli da ostvare pravo na penzije, po zakonu koji je nadavno usvojen u parlamentu”, kazala je Sandra Obradović za TVCG.

Radnici očekuju, kako kaže, da se njihova agonija prekine i da im Privredni sud omogući odlazak u peziju.

Radnici poručuju da su zakoni i Ustav Crne Gore na njihovoj strani.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније