Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

26. 11. 2013. 11:03 >> 11:04

BIO I ĐUKANOVIĆ

Bukurešt: Otvoren Ekonomski forum

Predsjednik Vlade Milo Đukanović prisustvovao je u utorak, u Bukureštu, otvaranju Ekonomskog foruma, koji je održan uoči početka Samita predsjednika vlada Kine i Centrale i Istočne Evrope.

U radu Ekonomskog foruma učestvuju delegacije vlada Kine i šesnaest država Centralne i Istočne Evrope, na čelu sa predsjednicima Vlada, kao i više od 300 biznismena iz Kine.

Domaćin, predsjednik Vlade Rumunije Viktor Ponta rekao je, na otvaranju Ekonomskog foruma, da je cilj skupa stimulisanje ekonomskih veza između država Evrope i Kine, kao druge ekonomije svijeta.

''Kina je već partner 125 država'', rekao je premijer Ponta.

Predsjednik Vlade Kine Li Kećijang je izjavio da njegova zemlja pridaje veliki značaj evropskom kontinentu:

''Evropa je važan igrač u svijetu. Ujedinjena Evropa još je snažnija'', – rekao je Li i dodao da njegova zemlja snažno podržava evropsku perspektivu.

Saopšteno je da su poslovni ljudi iz Kine zainteresovani za saradnju sa Evropom u velikim infrastrukturnim projektima, da žele da kupuju više kvalitetne robe iz Evrope, da ohrabre svoje finansijske institucije da otvore filijale u Evropi i turiste iz Kine da putuju u Evropu.

Premijer Milo Đukanović, kasnije danas, govoriće na Samitu i sastaće se sa predsjednikom Vlade Kine Li Kećijengom.

U radu Samita učestvuje i potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Vujica Lazović.

Inače, Rumunija i Kina, potpisale su dva sporazuma o saradnji u nuklearnom području, dok Bukurešt traži investitora za gradnju novog reaktora u svojoj jedinoj centrali u Cernavodi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније