Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

15. 12. 2020. 16:15 >> 16:20
1

BOJANIĆ-JOVANOVIĆ

Veliki izazovi u oblasti saobraćaja i energetike

Svjesni smo ogromnog posla koji je pred nama, očekuje nas realizacija nekoliko kapitalnih projekata iz oblasti energetike i saobraćajne infrastrukture, ali nas očekuje i puno izazova u svim ovim segmentima, istakao je ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić, koji se danas sastao se sa direktorom regionalne  kancelarije američke razvojne agencije DFC Johnom Jovanovićem.  Kako je saopšteno iz Ministarstva, njih dvojica su razgovararali o trenutno aktuelnim projektima u oblasti saobraćaja i energetike.

Bojanić je upoznao prisutne sa trenutnim presjekom stanja u resoru na čijem je čelu odnedavno.

„Svjesni smo ogromnog posla koji je pred nama, očekuje nas realizacija nekoliko kapitalnih projekata iz oblasti energetike i saobraćajne infrastrukture, ali nas očekuje i puno izazova u svim  ovim segmentima“, istakao je on. 

„Fokusirani smo na projekte čija je realizacija u toku, ali sa posebnom pažnjom radimo na kreiranju plana prioriteta u narednom periodu.  Komisija čije sam formiranje ranije najavio,  a čiji zadatak će biti poboljšanje koorporativnog upravljanja kompanijama u državnom vlasništvu bi trebalo da centralizuje sve podatke o ovim preduzećima i pruži jasniju sliku o narednim koracima u svim preduzećima ponaosob“, naglasio je ministar.

„Imajući u vidu stanje ekonomije u Crnoj Gori, ali i situacije na globalnom tržištu, dodatno pogodjenog pandemijom COVID 19 zaista je pred crnogorskom administracijom izazovan period“ ,saglasio se Jovanović.

Dodao je da je Američka razvojna agencija u regionu prisutna i prepoznaje izazove sa kojima se u finansijskom i ekonomskom smislu suočavaju zemlje na Balkanu, ali "prepoznaje i poslovne mogućnosti ovog tržišta“.

„Prepoznajemo šanse za razvoj ekonomije u Crnoj Gori u više oblasti, na primjer sama pozicija i infrastruktura Luke Bar je potencijal koji se mora dalje razvijati, takođe i povezanost sa željeznicom i mogućnost korišćenja intermodalnog transporta je jedan od projekata koji bi mogao biti interesantan kada govorimo o privlačenju američkih investitora“ istakao je Jovanović, dodajući da „ treba iskoristiti ulogu DFC kao svojevrsnog ekonomskog  ambasadora kada su u pitanju mogućnosti i potencijali crnogorske ekonomije“ zaključak je susreta.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније