Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

23. 10. 2020. 11:26 >> 11:28
1

U 2020.

Dodijeljena priznanja 100 najvećih

Kompanija BI Consulting dodijelila je priznanja najbolljim kompanijama u Crnoj Gori u 2020. godini.

100 najvećih u Crnoj Gori je projekat u okviru koga se već tri godine za redom vrši analiza poslovanja preduzeća koja posluju na teritoriji Crne Gore, na osnovu podataka prikazanih u finansijskim izvještajima i po jasnim, javno dostupnim kriterijumima. Dobitnici ovih prestižnih priznanja proglašeni su u maju, a podaci o svim rangiranim preduzećima objavljeni su u ovogodišnjem izdanju Poslovnih novina – 100 najvećih u Crnoj Gori 2020.

Pandemija Kovid 19 spriječila je planirano okupljanje najuspješnijih preduzeća na kome je trebalo da budu uručena ovogodišnja priznanja 100 najvećih u Crnoj Gori, kako je učinjeno u prethodne dvije godine.

"Očekivano, pandemija Kovid 19 je uticala i na realizaciju našeg projekta i navela nas da nađemo nova rješenja u skladu sa uslovima na koje i možemo i ne možemo uticati. S obzirom na činjenicu da je svečanoj dodjeli priznanja 100 najvećih u Crnoj Gori 2020 trebalo da prisustvuje oko 300 ljudi, nakon prvobitnog odlaganja iz maja za oktobar, ipak nije bilo moguće okupiti toliko zvanica, a istovremeno uvažiti mjere koje propisuju struka i nauka u cilju zaštite od novog koronavirusa", kazala je Ljiljana Burzan Nikoilić, direktorica projekta 100 najvećih u Crnoj Gori i pojasnila: "Ovaj nemili ’opoziv’, ipak nam je otvorio nova vrata. Odlučili smo da dobitnike prizanja posjetimo i lično im uručimo plakete".

To je bila prilika da se razmijene iskustva, čuju korisne sugestije i razviju tješnje poslovne relacije. Fizička distanca proizvela je socijalnu povezanost dodala je Burzan-Nikolić.

Pored Ratka Nikolića, predstavnika BI Consultinga, glavnog analitičara projekta, ova prestižna priznanja dobitnicima su uručivali i visoki predstavnici partnera projekta, Pal Kovacs, glavni izvršni direktor CKB banke, članice OTP grupe i Predrag Perković, direktor komercijalnog sektora u Crnogorskom Telekomu.

U kategoriji mikro preduzeća lider po prihodu u 2019. bio je Sim company, po dobiti Virage i po broju zaposlenih Halotaksi, svi iz Podgorice.

U kategoriji malih preduzeća prvo mjesto zauzeli su kotorski Mivis (prihod) i podgoričke kompanije Domen (dobit), te Securitas Montenegro (broj zaposlenih). U kategoriji srednjih preduzeća to su Novi Volvox (prihod), Zetagradnja (dobit), Tobacco s press (broj zaposlenih), svi iz Podgorice. Kada su u pitanju velika preduzeća lider po prihodu i dobiti je Elektroprivreda Crne Gore iz Nikšića, a po broju zaposlenih podgorički Voli trade.

U djelatnosti telekomunikacija lider je Crnogorski Telekom, trgovine Voli trade, hotelijerstva Budvanska rivijera, upravljanja nekretninama Delta M CG, revizije i računovodstva Ekonomik accountants, građevinarstva Pizzarotti Montenegro iz Herceg Novog, dok je u djelatnosti hrane i pića prvo mjesto zauzeo bjelopoljski Meso-promet. U djelatnosti ostala proizvodnja i prerada lider je pljevaljski Rudnik uglja, u IT sektoru Comtrade distribution, nafti i derivatima Jugopetrol, u farmaciji Glosarij, medicinskim uslugama Institut dr Simo Milošević iz Igala.

Priznanje za najveću rastuću kompaniju u 2019. godini dobio je VOLI TRADE, kao kompanija koja već godinama ostvaruje pozitivan finansijski rezultat, uz stalan rast prihoda i broja zaposlenih.

Projekat za unapređenje i promovisanje crnogorske privrede inicirao je vodeći crnogorski provajder bonitetnih informacija BI Consulting u partnerstvu sa Ministarstvom finansija i Ministarstvom ekonomije, uz podršku Privredne komore Crne Gore i uz generalno pokroviteljstvo Podgoričke i Crnogorske komercijalne banke, članica OTP grupe, a realizuje ga BI Communication.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније