Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 03. 2021. 22:22 >> 22:23

PROJEKAT "100 NAJVEĆIH U CG"

Podrška firmama koji su uprkos teškoćama ostvarile rezultate

COVID kriza će se odraziti na poslovne rezultate u finansijskim izvještajima za prošlu godinu, ali kroz projekat "100 najvećih u Crnoj Gori 2021" biće prepoznate i izdvojene kompanije koje su i u teškim okolnostima ostvarile rezultate bolje od drugih, saopšteno je na pres konferenciji, povodom početka pomenutog projekta koji je inicirala kompanija BI Consulting, a koji se realizuje uz podršku Privredne komore Crne Gore.

Osnivač BI Consultinga, provajdera poslovnih informacija Ratko Nikolić, rekao je da projekat 100 najvećih četvrtu godinu zaredom daje doprinos razvoju kulture finansijskog izvještavanja, kao i unapređenju poslovnog ambijenta i konkurentnosti crnogorskih preduzeća.

Nikolić je ocijenio da je poslovna 2020. godina, obilježena COVID krizom, koja je osim uticaja na zdravstveno stanje građana, imala i vrlo jak uticaj na ekonomiju.

"Taj uticaj će se sigurno odraziti i na poslovne rezultate u finansijskim izvještajima za 2020. godinu koje ćemo analizirati. U tom procesu nastojaćemo da prepoznamo i izdvojimo one kompanije koje su i u teškim okolnostima ostvarili rezultate bolje od drugih, čujemo njihova iskustva i poslušamo njihove savjete u prevazilaženju aktuelnih poslovnih rizika, te ih objavimo u Publikaciji u kojoj će njihova poslovna postignuća ostati zabilježena“, poručio je Nikolić.

Potpredsjednica Privredne komore Crne Gore Nina Drakić, rekla je da će jedan od glavnih prioriteta Privredne komore u narednom periodu, biti podrška oživljavanju privrednih aktivnosti, posebno nakon suzbijanja pandemije COVID-19.

"Imamo ambiciju da nastavimo rad na stvaranju podsticajnijeg regulatornog okvira koji će donijeti predvidljivije i sigurnije poslovanje, rast profitabilnosti i zaposlenosti. Partnerstvo na ovom projektu još jedna je potvrda zajedničkih aspiracija da i u ovim izazovnim vremenima promovišemo najbolje i najuspješnije“, kazala je Drakić.

Direktor sektora za poslovanje sa pravnim licima i savjetnik CMO-a iz NLB banke Marko Čelebić, istakao je da mu je veliko zadovoljstvo što je ta banka ove godine dio projekta 100 najvećih.

"Naš cilj je da doprinesemo podizanju kvaliteta života i poslovanja svih koji ovdje žive i stvaraju i zato smo tu da podržimo privrednike, a posebno one najbolje i nejveće među njima. Uvjereni smo da će žig '100 najvećih' ponijeti mnogi naši klijenti čijim upjesima se unaprijed radujemo. Zato podržavamo njihov rast i razvoj iz godine u godinu, kao partnerska banka kojoj je zaista stalo do biznisa klijenata“, poručio je Čelebić, ističući da sa pojavom pandemije u NLB Banci intenzivno razgovoraju sa klijentima koji su bili najviše pogođeni ovim virusom.

"Nekima je osigurana likvidnost, drugima su odložene obaveze plaćanja po osnovu kredita i prije nego što je to postala zakonska obaveza od strane države“, kazao je Čelebić.

Smatra da je za rast na zdravim osnovama neophodno integrisati principe održivosti u poslovnu strategiju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније