Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.Mi. [ Mina ]

20. 05. 2020. 20:38 >> 20:35

MBA

Politika glavni razlog zašto nijesu postignuti bolji rezultati

U Montenegro biznis alijansi (MBA) zadovoljni su postignutim rezultatima u prethodnih 14 godina, ali smatraju da je politika i njen konstantno negativan uticaj na stanje u crnogorskoj ekonomiji razlog zašto nije moglo i bolje.

“Pobjeda na referendumu o nezavisnosti Crne Gore 21. maja 2006. godine označila je i početak našeg samostalnog upravljanja svojim privrednim i ekonomskim životom. Generalno, možemo biti zadovoljni rezultatima koje smo postigli, bez obzira što se uvijek može i bolje i više”, rekli su iz MBA.

U toj poslovnoj asocijaciji su kazali da su uvjereni da je politika i njen konstantno negativan uticaj na stanje u crnogorskoj ekonomiji glavni razlog zašto nijesu napravljeni još bolji rezultati.

“Naravno da je politički uticaj na ukupan razvoj jedne države neminovan, zato i jeste politička nesaglasnost po ovom pitanju razlog usporavanja naših privrednih aktivnosti”, dodaje se u saopštenju.

MBA je, kao prva tržišno orijentisana poslovna asocijacija u Crnoj Gori, bila svih ovih godina aktivni učesnik u kreiranju što podsticajnijeg poslovnog ambijenta na svim nivoima.

“Država je sve više shvatala značaj poslovnih asocijacija za stvaranje takvog ambijenta, pa je i njihov uticaj na donosioce odluka bio sve veći. Ipak, ni danas nije onoliki koliki bi trebalo da bude”, ocijenili su iz MBA.

Kako su kazali, suvišno je naglašavati da Crnu Goru samo razvijeni biznis može približiti razvijenim državama, što je i razlog insistiranja MBA na intenziviranju saradnje javnog i privatnog sektora.

“Potvrda da samo zajedničkim snagama i udruženi možemo postići najbolje rezultate je naša uspješna borba sa koronavirusom, uzročnikom brojnih problema ne samo zdravstvenog, već i ekonomskog karaktera”, rekli su iz MBA.

U MBA smatraju da bi odnos političara, bez obzira kojoj partiji pripadali, prema najvažnijim pitanjima za napredak države i društva u cjelini, morao biti istovjetan ako se želi brži ekonomski i svaki drugi razvoj.

“Dok god bude drugačije, i naš razvoj će teći usporenije i sa više problema”, poručili su iz MBA.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније