Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Pobjeda

14. 01. 2020. 07:30   >>  16:36

MUGOŠA SAOPŠTIO

Lani prihvaćeno 450 prijedloga za stečaj

Od 590 prošlogodišnjih prijedloga Poreske uprave za uvođenje stečaja Privredni sud je prihvatio 450, kazao je u intervjuu Pobjedi direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša.

“Tokom 2019. prijedlog za pokretanje stečajnog postupka pripremljen je za 590 poreskih obveznika s ukupnim dospjelim dugom od 56,3 miliona eura”, istakao je direktor.

Mugoša kaže da je PU prošle godine uspjela da obezbijedi da sve opštine, uključujući i najveće dužnike među kojima su Pljevlja i Ulcinj, počnu redovno da servisiraju reprogramirane i tekuće obaveze.

"Najveći izazov su komunalna preduzeća koja su dug reprogramirala, gdje smo bili prinuđeni da preduzimamo mjere prinudne naplate i razmotrimo mogućnost pokretanja stečajnog postupka. Kako su se ova preduzeća obavezala da sprovedu planove reorganizacije i smanje broj zaposlenih u cilju servisiranja obaveza, očekujem da će uspostaviti dugoročnu dinamiku redovnog plaćanja poreza", naveo je Mugoša.

Opštine sa lokalnim preduzećima i javnim ustanovama predstavljaju kategoriju poreskih obveznika kojima se, kako kaže Mugoša, posebno bave.

"Svjesni smo da se radi o preduzećima koja su od vitalnog značaja za funkcionisanje lokalne saomuprave i da su u direktnoj funkciji građana, ali i u ovoj kategoriji obveznika moramo uspostaviti veći stepen poreske discipline", naveo je Mugoša.

Najveći stepen poreske discipline imaju Glavni grad, te opštine Tivat, Herceg Novi, Kotor, Plužine, Gusinje i Petnjica koje nijesu ni ušle u reprorgam 2015, kao i opštine Nikšić, Budva i Bar koje su u reprogramu od 2015. i redovno servisiraju sve dospjele repogramirane i tekuće obaveze.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније