Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

09. 01. 2021. 12:50 >> 12:50

MUGOŠA SAOPŠTIO

Kroz reprogram naplaćeno oko 78 miliona eura

Poreska uprava (PU) je kroz reprogram poreskog duga do sada naplatila oko 78 miliona eura, dok se u ovoj godini može očekivati naplata do 20 miliona eura.


Direktor PU, Miomir M. Mugoša, kazao je agenciji Mina-business da su obaveze obuhvaćene reprogramom odložene na do pet godina.

„Tokom 2017. godine naplaćeno je 24,25 miliona eura, tokom 2018. godine 20,14 miliona eura, tokom 2019. godine 19,53 miliona, a tokom prošle godine 14,1 milion“, naveo je Mugoša.

On je rekao da je shodno Uredbi o uslovima za odlaganje naplate dospjelih poreskih i neporeskih potraživanja, između ostalog, poreskim obveznicima omogućeno da odlože i obaveze dospjele po rješenjima o reprogramu, te je na taj način odložena naplata te vrste poreskih potraživanja u iznosu od 1,2 miliona eura za 980 poreskih obveznika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније