Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

30. 12. 2019. 17:51 >> 17:51

RADUNOVIĆ

Stvaramo ambijent za privredu i privredne aktivnosti

Stvaramo ambijent za privredu i privredne aktivnosti, saopštio je ministar finansija Darko Radunović na tradicionalnom sastanku premijera i članova Vlade Crne Gore sa privrednicima održanom u Privrednoj komori Crne Gore i napomenuo da su u posljednjem kvartalu 2020. godine usvojeni Zakon o javnim nabavkama, Zakon o javno privatnom partnerstvu i Zakon o koncesijama.

"Prisutna je činjenica da imamo visoko opterećenje na rad, 41 odsto kod nas, a 36,5 odsto u državama Evropske Unije. U ovoj godini smo smanjili za 2 p.p. na teret poslodavca za zdravstveno osiguranje, od Nove godine krizni porez će ići – 2 i povećali smo minimalnu cijenu i mišljenja sam da je to dosta dobar trend i o tome ćemo voditi računa, kazao je Radunović i naglasio da je ovo smanjenje imalo malog efekta na povećanje prosječne zarade u Crnoj Gori i nije dalo odraza kod poslodavaca.

Kada je u pitanju sistem elektronske fiskalizacije naveo je da nijesmo uspjeli na vrijeme da završimo tender zajedno sa Svjetskom bankom i samim time odložena je primjena za godinu dana i istakao sistem kao dobar alat u borbi protiv sive ekonomije, a naredna godina će poslužiti kao dobar testni period i mogućnost da se izabere dobar ponuđač.

"Stvorili smo fiskalnu stabilnost i kontrolišemo dva najvažnija makroekonomska indikatora – deficit i javni dug, ali moramo voditi računa o svakom prihodu koji ide u budžet, pod mjerama smo fiskalne konsolidacije i moramo to imati na umu. Moramo biti vrlo oprezni prilikom promjena načina i modela opterecenja na rad", zaključio je Radunović.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније