Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.Mi.

12. 08. 2020. 14:54 >> 14:58
1

KAŠĆELAN-RADUNOVIĆ

Značajni rezultati Prijestonice u finansijskoj konsolidaciji

Prijestonica Cetinje postigla je značajne rezultate u finansijskoj konsolidaciji i poreskoj disciplini u protekle tri godine, saopšteno je u toku susreta gradonačelnika Prijestonice Cetinje, Aleksandra Kašćelana, sa ministrom finansija, Darkom Radunovićem.

Sagovornici su ocijenili da će Vladin treći paket ekonomskih mjera podrške građanima i privredi, vrijedan 1,22 milijarde eura, imati ključnu ulogu u oživljavanju privredne aktivnosti i prevazilaženju aktuelne ekonomske situacije uslijed pandemije koronavirusa, ali i za stvaranje pretpostavki za nove investicije. 

Saopšteno je i da je set mjera podrške privredi, koji je donijela Prijestonica Cetinje, dobra osnova za očuvanje privredne aktivnosti u gradu i za podršku lokalnoj ekonomiji, dok je Zakon o Prijestonici garant za redovno finansiranje budžetskih obaveza, kao i za nastavak investicionih aktivnosti.

U toku sastanka razgovarano je o kapitalnim i infrastrukturnim projektima u Prijestonici i ocijenjeno da je prioritet lokalne uprave i države trajno rješavanje pitanja vodosnabdijevanja grada na efikasan i održiv način.

Navedeno je da je zakup Oboda veoma značajna investicija, jer bi trebalo da generiše nova zapošljavanja, dok je izgradnja putne infrastrukture na seoskom području posebno važna zbog stvaranja uslova za dalji razvoj poljoprivrede i ruralnih krajeva opštine.

Dodatan podstrek razvoju Cetinja, kako su ocijenili Kašćelan i Radunović, trebalo bi da da gradnja žičare Kotor-Lovćen, a posebno u turističkom smislu kroz kreiranje novih turističkih sadržaja i objedinjavanje ponude.

Na sastanku je razgovarano i o programu socijalnog stanovanja i planovima Prijestonice u toj oblasti, kao i o podršci koju lokalna uprava obezbjeđuje za sindikalne organizacije na projektima stambenog zbrinjavanja zaposlenih pod povoljnijim uslovima.   

Ministar Radunović i gradonačelnik Kašćelan razgovarali su i sa predstavnicima Udruženja penzionera Cetinja o novom zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju, kojim se tretira status penzionera i povećanje penzija, kao i o potrebama  cetinjskih penzionera.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније