Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

11. 12. 2019. 09:18 >> 09:22

IZVJEŠTAJ DRI

Pozitivno mišljenje za Pozitivnu CG

Državna revizorska institucija dala je pozitivno mišljenje sa skretanjem pažnje na Godišnji finansijski izvještaj i uslovno mišljenje na reviziju pravilnosti Pozitivne Crne Gore za 2018. godinu.

Državna revizorska institucija je izvršila finansijsku reviziju Godišnjeg finansijskog izvještaja i reviziju pravilnosti Pozitivne Crne Gore za 2018. godinu.

"Na bazi sprovedene revizije, utvrđenog činjeničnog stanja i Izjašnjenja subjekta na Preliminarni izvještaj DRI, nadležni Kolegijum izražava pozitivno mišljenje sa skretanjem pažnje na navedeno u Izvještaju pod tačkom 10.1.3 - Novčana sredstva na žiro računima - Viza biznis kartice i tačkom 10.2.2 – Troškovi (avio karata)", saopšteno je iz DRI.

Na reviziju pravilnosti DRI je dala uslovno mišljenje.

"Revizijom pravilnosti utvrđeno je da subjekt revizije nije sve finansijske i druge radnje uskladio sa zakonskim i drugim propisima koji su identifikovani kao kriterijumi za predmetnu reviziju. Neusklađenost se odnosi na nedosljednu primjenu Zakona o računovodstvu ( član 19 ), Zakona o porezu na dohodak fizičkih lica (član 46), Zakona o sprječavanju nelegalnog poslovanja (član 6) i Pravilnika o obliku, sadržini, načinu popunjavanja i dostavljanja jedinstvenog obrasca izvještaja o obračunatom i plaćenom porezu na dohodak fizičkih lica i doprinosima za obavezno socijalno osiguranje", navodi se u izvještaju.

Revizijom Godišnjeg finansijskog izvještaja za 2018. godinu Pozitivne Crne Gore izvršena je kontrola realizacije preporuka datih u Izvještaju o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaj te stranke za 2017. godinu.

"Revizijom Godišnjeg finansijskog izvještaja Pozitivne Crne Gore za 2018. godinu utvrđeno je od ukupno pet preporuka, subjekt revizije nije realizovao 3 preporuke, dok se realizacija dvije preporuke nije mogla provjeriti s obzirom da subjekt revizije nije zaključivao ugovore o zakupu u 2018. godini i nije ostvarivao troškove upotrebe sopstvenog vozila u službene svrhe", zaključuje se u izvještaju DRI.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније