Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

26. 11. 2019. 18:24   >>  18:28

BIVŠI RADNICI RUDNIKA BOKSITA

Za odbranu placa zahtijevaju pomoć države

Bivši i sadašnji radnici nikšićkih Rudnika boksita najavili su mogućnost pokretanja protesta od 4. decembra ukoliko do tada o njihovim zahtjevima ne budu razgovarali sa nadležnima u Ministarstvu ekonomije.

Takav zaključak saopšten je nakon okupljanja oko 100 bivših rudara na placu nedaleko od upravne zgrade Boksita, za čiju se prodaju tender završava 4. decembra.

"Ukoliko do odluke o prodaji upravne zgrade ne bude organizovan sastanak u Ministarstvu ekonomije na kome će biti i naši predstavnici, okupićemo se 4. decembra u 12 sati kod transportne rampe firme Uniprom metali kod Gračanice i odlučiti o daljim potezima i protestima koje nećemo prekidati do ispunjenja zahtjeva", saopšteno je nakon okupljanja.

Rudari su podsjetili da ih je više od 500 koji su oštećeni po osnovu neisplaćenih otpremnina, neriješenog stambenog pitanja i po drugim osnovama i ocijenili da bi od prodaje upravne zgrade Boksita trebao da bude namiren bar dio njihovih potraživanja.

Predstavnici bivših i sadašnjih rudara ranije su saopštili da neće dozvoliti da oko 1, 5 miliona eura od najavljene prodaje upravne zgrade Boksita bude isplaćeno mađarskom Vagon inpeksu, umjesto za namirenje njihovih potraživanja.

O namjeri da sredstva od prodaje neće biti obezbijeđena za namirenje potraživanja bivših rudara, kako je ranije rekao jedan od nekadašnjih zaposlenih u Boksitima Rašo Čivović, obavijestio ih je nedavno stečajni upravnik Mladen Marković.

Mađarska firma Vagon inpeks je ranije tužila Boksite zbog prijevremenog prekida ugovora o saradnji i prodaji rude, zbog čega su, kako je navedeno tokom sudskog postupka, pretrpjeli štetu.

Bivši i sadašnji zaposleni računali su da će biti obeštećeni od prodaje upravne zgrade, jer je kompanija Uniprom metali ranije vratila taj objekat i zemljište u stečajnu masu Boksita.

Rudari ukazuju i da im je nelegalno oduzet plac nedaleko od upravne zgrade Boksita na atraktivnoj lokaciji, a prethodno je bio namijenjen za rješavanje njihovih stambenih pitanja i gradnju deset zgrada, po osnovu čega potražuju nadoknadu u iznosu od oko 6,5 hiljada eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније