Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina-business [ Objavio. O.Z. ]

18. 10. 2019. 19:21   >>  19:28

KONKURS DO 30. NOVEMBRA

Norveška podržava razvoj poslovanja u Crnoj Gori

Lokalni sekretarijati za razvoj privrede ili preduzetništva, biznis i naučno-istraživački centri, klasteri i svi ostali entiteti koji pružaju podršku razvoju biznisa u Crnoj Gori, do 30. novembra mogu konkurisati za sredstva Norveške u ukupnom iznosu od 200 hiljada eura.

Javni poziv subjektima za podršku poslovanju u Crnoj Gori za dostavljanje predloga projekata koji će unaprijediti održivost i konkurentnost malih biznisa, otvoren je u okviru projekta Norveška za vas – Crna Gora.

Javni poziv, kako se navodi u saopštenju, ima za cilj da pomogne preduzetnicima, mikro i malim preduzećima, gazdinstvima, kooperativama i organizacijama civilnog društva da se prošire na nova tržišta i uvedu nove profesionalne standarde.

Uslov za podnošenje prijava je da predložene aktivnosti u okviru ovog poziva budu dominantno sprovedene na području opština Andrijevica, Berane, Bijelo Polje, Cetinje, Danilovgrad, Gusinje, Kolašin, Mojkovac, Nikšić, Petnjica, Plav, Pljevlja, Rožaje, Šavnik, Ulcinj i Žabljak.

Poziv je podijeljen u dvije partije - za projekte koji se realizuju na području jedne opštine i projekte koji će biti sprovedeni u dvije ili više opština.

Vrijednost bespovratnih sredstava za prvu partiju može da varira od deset hiljada EUR do 20 hiljada EUR, dok će grantovi za drugu iznositi od 20 hiljada EUR do 40 hiljada EUR.

Projektne aktivnosti mogu da traju najduže deset mjeseci.

Svi detalji poziva i prijavni formulari dostupni su na sajtu projekta Norveška za vas – Crna Gora, www.norveskazavas.me.

Zainteresovani mogu dobiti više informacija i na informativnim sesijama, koje će biti održane 28. oktobra u Bijelom Polju i 30. oktobra u Podgorici.

Projekat Norveška za vas – Crna Gora ima za cilj da doprinese ujednačenom socio-ekonomskom razvoju Crne Gore, kroz povećanje mogućnosti za zapošljavanje, podršku socijalnoj koheziji i unaprjeđenje lokalne infrastrukture u manje razvijenim opštinama Crne Gore.

Projekat finansira Kraljevina Norveška sa 1,4 miliona EUR, a aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније