Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

17. 10. 2019. 14:33 >> 14:58

MBA

Obezbijediti efikasniju primjenu Zakona o fiskalizaciji

Montenegro biznis alijansa (MBA) pozvala je nadležne da pokušaju da obezbijede što efikasniju primjenu Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga, koja, kako su i ranije upozoravali, neće biti jednostavna.

Oni su saopštili da je na sjednici Savjeta za konkurentnost, taj zakon podržan uz saglasnost većine, ali ne i MBA.

"No, što je tu je. Sada treba pokušati obezbijediti njegovu što efikasniju primjenu, što neće biti jednostavno. MBA je i na to upozoravala, svjesna problema i dodatnih troškova koji će pogoditi poslodavce", kazali su iz te poslodavačke asocijacije.

U MBA smatraju da se određena zakonska rješenja pokažu nedovoljno podsticajnim za biznis i pored upozorenja poslovnih asocijacija da bi do toga moglo doći.

„Najsvježiji primjer je Zakon o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga i insistiranje MBA da se on, makar neko vrijeme, ne usvoji u predloženoj formi, jer je efikasnije i jeftinije pronaći rješenje u smislu poboljšanja i prilagođavanja potrebama postojeće zakonske regulative“, navodi se u saopštenju MBA.

MBA je, kako su dodali njeni predstavnici, prilikom učešća u izradi zakonske regulative uvijek nastojala da njeni predlozi budu proaktivni i što podsticajniji za biznis i poslovni ambijent.

"I u konkretnom slučaju takođe", kazali su iz MBA.

Oni smatraju da je uloga poslovnih asocijacija veoma značajna, jer one svojom fleksibilnošću i stručnošću brzo uočavaju probleme i reaguju na njih.

Iz MBA su poručili da predloge realnog sektora, koji predstavljaju poslovne asocijacije, treba pažljivije razmotriti.

"Razumijemo stavove i potrebe donosioca zakona, ali smatramo da je naš zajednički cilj i obaveza da stvaramo što podsticajniji poslovni ambijent koji je neophodan uslov za ekonomski i svaki drugi napredak društva i države", zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније