Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila B.B. ]

03. 10. 2019. 12:44 >> 12:44

SIMOVIĆ-KASAPOGLU

Ekonomska razmjena konstantno raste

Ekonomska razmjena između Crne Gore i Turske konstantno raste, a planirani ciljevi realni i ostvarivi na korist obije zemlje, ocijenili su potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović i ministar omladine i sporta Republike Turske Mehmet Kasapoglu.

Simović i Kasapoglu su predsjedavajući Mješovitom komisijom za ekonomsku saradnju između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Turske, čije se peto zasjedanje održava danas i sjutra u Podgorici

Simović je kazao da će ova posjeta delegacije Vlade Republike Turske koju predvodi ministar Kasapoglu i peto zasjedanje Mješovite komisije za ekonomsku saradnju doprinjeti daljem snaženju i uvećanju ekonomskih odnosa i trgovinske razmjene na korist obje strane.

On je naglasio značaj, u julu potpisanih Protokola I i III čiji je predmet dodatna liberalizacija međusobne trgovine poljoprivrednim proizvodima i pristup tržištu usluga.

"Ekonomski odnosi dvije zemlje konstantno rastu, pređen je iznos od 100 miliona eura u trgovinskoj razmjeni, a postavljeni ciljevi za naredni period su realni i ostvarivi", kazao je Simović.

Sagovornici su konstatovali da su, pored ostalih, sport, saradnja omladine i poljoprivreda polja sa velikim potencijalom za saradnju dvije zemlje.

Ministar Kasapoglu je potvrdio da Vlada Republike Turske pomno prati značajan doprinos Crne Gore u procesu stabilizacije i unapređenja saradnje na Zapadnom Balkanu i uspješan put u pregovaračkom procesu sa EU. Ministar je istakao da učlanjenje u NATO nije samo uspjeh Crne Gore, regiona i NATO-a, već je to uspjeh na globalnom nivou.

Turski ministar je informisao potpredsjednika Simovića o projektima koje Vlada Republike Turske realizuje u oblasti obrazovanja i motivisanja mladih ljudi da pokreću projekte i biznise u poljoprivredi. Dogovoreno je da resorna ministarstva u kratkom roku ostvare saradnju na tim projektima.

Sagovornici su istakli uvjerenje da će sjutrašnja sjednica Mješovite komisije i usvajanje Protokola otvoriti novu fazu u ispunjavanju zadataka koje je Komisija dobila u okviru Sporazuma o ekonomskoj saradnji Vlade Crne Gore i Vlade Republike Turske.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније