Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

31. 07. 2019. 06:54 >> 06:56

OD SJUTRA

Zbog nestanka struje odšteta od 20 do 200€

Početak primjene finansijskih nadoknada koje će sljedovati kupce električne energije u slučaju nestanka struje, predviđen je za avgust i tada počinjemo sa primjenom pravila koja su već na našem sajtu, saopštio je predsjednik Odbora direktora Regulatorne agencije za energetku (RAE) Branislav Prelević.

 

On je ju parlamentu kazao da će se kompenzacije kretati od 20 do 200 eura zavisno od stepena ugroženosti i naponskog nivoa na kojem se potrošač nalazi.

"Osim što se radilo na proširenju mreže, radi se i na kvalitetu čime su se stekle okolnosti da regulator pripremi pravila kojima će finansijski da penališe ili sankcioniše mrežne djelatnosti u korist potrošača u slučaju nedobijajanja kvalitetne usluge", kazao je Prelević u odgovoru poslaniku SD Borisu Mugoši, prenose Dnevne novine.

Agencija je, kako je dodao, ispunila zakonsku obavezu i 2017. donijela Pravila o minimumu kvaliteta isporuke snabdijevanja električnom energijom.

"Ta pravila definišu kriterijume koji se odnose na kvalitet usluge prenosnog i distributivnog sistema kao i snabdjevača električnom energijom, poput maksimalnog trajanja prekida isporuke struje, roka za najavu planiranog prekida, roka za izdavanje saglasnosti za priključenje, za ponovno priključenje, obilazak mjernog mjesta i minimum standarda po pitanju otklanjanja odstupanja od napona", naveo je predsjednik Odbora RAE.

Prelević je u parlamentu predstavio Finansijski izvještaj sa izvještajem o radu RAE za prošlu godinu i tom prilikom ukazao da su prihodi Agencije u prošloj godini za 101.000 veći od planiranih, dok su troškovi niži za oko 256.000 eura.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније