Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: M.M ]

19. 03. 2019. 15:25 >> 14:51
2

KAŠĆELAN

Formiran Savjet za privredni razvoj Cetinja

Gradonačelnik Prijestonice, Aleksandar Kašćelan, formirao je Savjet za privredni razvoj Cetinja, koji bi trebalo da prati sva pitanja od interesa za privredu i lokalni ekonomski napredak.

Iz Prijestonice je saopšteno da je Savjet, koji čine istaknute ličnosti iz privrede, turizma, arhitekture i urbanizma, danas održao konstitutivnu sjednicu.

“Savjet je formiran na inicijativu Kašćelana, a trebalo bi da ima savjetodavnu ulogu s ciljem poboljšanja poslovnog okruženja, podsticanja ekonomske saradnje, jačanja javno-privatnog partnerstva i privlačenja novih investicija”, navodi se u saopštenju.

Savjet bi trebalo da predlaže gradonačelniku aktivnosti za unaprjeđenje uslova za poslovanje.

“Zadatak Savjeta je i da ukazuje na potrebe i prepreke koje lokalna privreda ima prilikom poslovanja, savjetuje gradonačelnika prilikom odlučivanja u vezi sa ekonomskim razvojem i razvojnim programima, ali i da sarađuje sa Senatom Prijestonice i učestvuje u izradi lokalnih razvojnih dokumenata”, dodaje se u saopštenju.

Na konstitutivnoj sjednici dogovoreno je da se Savjet sastaje svake druge sedmice, a već na narednoj sjednici, koja je zakazana za početak aprila, očekuju se konkretni predlozi.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније