Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

22. 08. 2013. 16:10 >> 16:15
1

EN PLUS GRUPA

Crnogorski mediji da otkriju izvor informacije

Ruska En plus grupa pozvala je crnogorske medije, koji su objavili da je bivši finansijski direktor KAP-a, Dmitrij Potrubač, napustio Crnu Goru, da otkriju javnosti izvor te informacije. »Uvjereni smo da građani imaju pravo na objektivne informacije o svemu što se događa u njihovoj zemlji«, navedeno je u saopštenju En plus grupe čiji su predstavnici demantovali informaciju da je Potrubač napustio Crnu Goru.

Potrubač se, kako su dodali, u skladu sa odlukom podgoričkog Osnovnog suda, nalazi u Podgorici uz pismenu potvrdu o nenapuštanju zemlje i nije izlazio van teritorije grada.

»Danas je Potrubač lično bio u sudu i sreo se sa sudijom«, tvrde iz En plus grupe.

Pojavu ove informacije u medijima u kompaniji ocjenjuju kao dio planirane informativne kampanje diskreditovanja ruskih investitora u KAP-u.

Cilj kampanje je, kako navode, prebacivanje odgovornosti za stečaj u KAP-u, mnogobrojna otpuštanja i višemilionske dugove fabrike, koji će pasti na teret crnogorskih poreskih obveznika, sa Vlade Crne Gore na najvećeg investitora u KAP-u.

»Smatramo potrebnim da još jednom naglasimo, da je do stečaja u KAP-u, masovnih otpuštanja zaposlenih u fabrici i otvaranja državnih garancija na iznos veći od 120 miliona EUR, došlo isključivo krivicom Vlade Crne Gore. En plus grupa je u više navrata predlagala crnogorskim vlastima plan očuvanja KAP-a i njegovo pretvaranje u visokoprofitabilni aktiv, koji donosi dobit akcionarima i koji radi za blagostanje Crne Gore«, kazali su iz En plus grupe. »Međutim, iz nama nepoznatih razloga vlasti su odbacile predložene planove«.

U kompaniji smatraju da su optužbe za krađu električne energije, pokrenute protiv Potrubača, apsurdne i neutemeljene i da su za to odgovorni član Odbora direktora KAP-a, Nebojša Dožić i izvršni direktor Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES), Ljubo Knežević.

Dožić je, kako tvrde, blokirao odluku o zaustavljanju KAP-a, znajući da fabrika neće biti u stanju da plati za utrošenu električnu energiju, a Knežević je odobrio potrošnju električne energije iz evropskog energetskog sistema.

»Uvjereni smo da su se njihove nezakonite radnje sprovodile uz saglasnost Vlade Crne Gore«, naveli su iz En plus grupe.

Ruska kompanija je, kako su rekli njeni predstavnici, spremna da dostavi istrazi svu dokumentaciju, uključujući i zvaničnu prepisku KAP-a i CGES-a u vezi sa pitanjem potrošnje električne energije, kao i elektronsku prepisku glasanja članova Odbora direktora po pitanju zaustavljanja KAP-a i shodno tome, odbijanja potrošnje električne energije.

»Računamo na to, da će nas istraga čuti, pažljivo proučiti dokumentaciju i utvrditi stvarne krivce«, zaključili su iz En plus grupe.

(MINA-BUSINESS)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније