Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

01. 10. 2018. 21:09 >> 20:48

LUKA BAR

Isporučen čeoni viljuškar

Čeoni viljuškar nosivosti 16 tona, švedskog proizvođača Kalmar, vrijedan 173,64 hiljada eura, isporučen je kompaniji Luka Bar shodno Planu investicija za ovu godinu.

"Ovom vrlo značajnom investicijom će se dati dalji doprinos unaprijeđenju tehnologija pretovara tereta i redukovati ograničenja efikasnosti realizacije procesa pružanja lučkih usluga koja su bila prisutna u prethodnom periodu", navodi se u saopštenju Luke Bar.

Iz kompanije su podsjetili da je u julu obavljena primopredaja nove specijalne mašine za industrijske namjene renomiranog njemačkog proizvođača Sennebogen.

"Ta investicija, ukupne vrijednosti 340,97 hiljada eura, je realizovana u skladu sa procedurama Sistema kvaliteta upravljanja osnovnom lučkom djelatnošću i predstavlja dio Plana investicija za ovu godinu, čiji je cilj tehnička podrška aktuelnom rastućem trendu obima pretovara tereta", dodaje se u saopštenju.

Iz kompanije su naveli da je nabavljen i viljuškar nosivosti šest tona, za rad u kontejnerima, čija je cijena iznosila 16,5 hiljada eura.

"Uvođenjem ovakvih mašina u eksploataciju se uspostavljaju podloge za povećanje stepena iskorišćenosti otvorenog skladišnog prostora na Obali Volujica namijenjenog za skladištenje suvih rasutih tereta", rekli su iz Luke Bar.

Sredstvo Sennebogen može da se koristi i za pretovar komadnih tereta na relacijama sredstva kopnenog transporta – skladište i obratno.

Iz Luke Bar su kazali da su brojni očekivani pozitivni efekti od realizacije te investicije u velikoj mjeri uslovljeni i vrlo pozitivnim iskustvima iz procesa eksploatacije sredstva istog tipa, nabavljenog 2012. godine.

"Osim tih investicija u mašine, u prethodnih godinu investiranje u lučku infrastrukturu i objekte iznosilo je oko 1,2 miliona eura", dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније