Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: F.R.

23. 09. 2018. 15:35 >> 09:20

NIKŠIĆ

Evidentni rezultati projekata iz oblasti agroindustrije

Osam nikšićkih preduzeća - kompanija iz oblasti mesne i mlječne industrije i porodičnih preduzeća koja se bave preradom mesa, mlijeka i voća, uspješno su realizovali investicije koje su bespovratno podržane iz nacionalnog budžeta i EU sredstava, kroz IPARD program.

 

Na taj način, proizvođači su nastavili sa unapređenjem proizvodnje i konkuretnosti na domaćem i tržištima u regionu i Evropi, otvorili značajan broj novih radnih mjesta i omogućili uključivanje većeg broja crnogorskih poljoprivrednih proizvođača u kooperantsku saradnju.

Protekle sedmice u to se uvjerio i potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović koji je posjetio privrednike iz Nikšića - Mesnu industriju "Goranović”, preduzeće za preradu mesa “INMES-MARK“, mljekare “Srna” i “Nika”, “Siraru Miljanić”, zatim pogon za preradu i sušenje voća “Montenomaks”, pogon za preradu drenjina porodice Mirjačić u Ozrinićima i klanicu i pogon za preradu mesa “MINIKO” u Banjanima.

U ovoj godini, kroz IPARD projekat podrške osam privrednika investiralo je ukupno 1.470.000 eura, za šta su ostvarili bespovratnu podršku iz nacionalnog budžeta i EU fondova u iznosu od 620 hiljada eura. Prije realizacije ovih investicija, u ovim preduzećima radila su 262 zaposlena i sa njima je bilo direktno povezano 3.390 kooperanata.

Realizacijom ovih investicija, pored unapređenja konkurentnosti, otvoreno je još 39 novih radnih mjesta i otvorene nove mogućnosti za proširenje kooperantske mreže. Dakle, sve zajedno blizu 4.000 radnih mjesta vezano je za poslovanje i rezultate rada ovih preduzeća.

O značaju IPARD podrške, realizovanim projektima, iskustvima, naporima i planovima za dalji rast i razvoj, privrednici su govorili i u emisiji Agrosaznanje.

 

Milica Stijepović, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније