Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina biznis, Objavio: I. P. ]

28. 08. 2018. 13:06 >> 12:49

RADNICI FEP-A

Pozvaće nadležne na zbor u nedjelju

Bivši radnici Fabrike elektroda Piva (FEP) iz Plužina nastavili su blokadu kapija preduzeća i najavili da će pozvati nadležne da u nedjelju dođu na zbor, kako bi pokušali da nađu rješenje za situaciju u kojoj se nalaze.


Predstavnik radnika, Veselin Radović, kazao je agenciji Mina-business da će poziv na sastanak uputiti predsjedniku Vlade, Dušku Markoviću, nadležnim ministarstvima, stečajnoj upravi i novom vlasniku.

"Dovedeni smo u situaciju da blokadom moramo da tražimo isplatu potraživanja od ukupno 1,7 miliona EUR, među kojima su i dugovanja za 33 neisplaćene zarade", rekao je Radović.

On je naveo da je nejasno da li su na zalihama u fabrici uskladištene elektrode u vrijednosti od oko 200 hiljada EUR, koje im je kao garanciju ranije obezbijedila lokalna uprava Plužina.

"Predstavnik lokalne uprave dolazio je u fabriku i tražio da se saopšti da li su ta njihova sredstva ušla u stečajnu masu i da li pretočena u uskladištene elektrode“, kazao je Radović.

On je dodao da je to bio jedan od razloga što novi vlasnik, koji je nedavno preuzeo fabriku, nije u ponedjeljak odvezao dva kamiona natovarena elektrodama.

Bivši radnici FEP-a blokirali su u ponedjeljak kapiju firme kako bi spriječili novog vlasnika da izveze elektrode, dok im se ne isplate potraživanja. Bivši radnici su tu odluku donijeli nakon što su saznali da je fabrika, koja je od 2015. godine u stečaju, prodata novom vlasniku za oko 115 hiljada eura.

Oni su najavili da blokadu neće prekidati dok im se ne ispune zahtjevi.

U FEP-u je bilo zaposleno oko 100 radnika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније