Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina biznis, Objavio: I. P. ]

10. 08. 2018. 11:46 >> 11:30

NA LUŠTICI

Održan koktel poslovnog umrežavanja

Švajcarsko-srpska trgovinska komora (ŠSTK) organizovala je u četvrtak, u hotelu The Chedi Luštica Bay, koktel poslovnog umrežavanja, koji je okupio više od 50 zvanica.


Iz Luštica Bay su saopštili da je ambasador Švajcarske za Srbiju i Crnu Goru, Philippe Guex, kazao da je nivo stranih direktnih investicija u Crnoj Gori na impresivnom nivou.

Prema njegovim riječima, niske korporativne takse, konkurentni nivo zarada i prelijepa morska obala čine zemlju atraktivnom za razvoj turizma, kao i za investiranje u nekretnine.

“Posebno bih napomenuo da se Švajcarska nalazi među vodećim stranim investitorima u Crnoj Gori, pored Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), Italije, Azerbejdžana, Rusije, Njemačke i Srbije. Ovakva pozicija Švajcarske se velikim dijelom može objasniti velikim investicionim projektom u sektoru turizma”, naveo je Guex.

On je kazao da je, kada je prije nešto vise od godinu posjetio Lušticu Bay, to bilo jedno prazno, malo selo koje je u međuvremenu transformisano u izuzetan mali grad sa dubokom dušom.

“Ono što me je impresioniralo je činjenica da menadžment koji radi na razvoju Luštice Bay-a ima stalan dijalog sa lokalnom zajednicom i Vladom. Jako je važno za takvu stranu investiciju da domaći ljudi budu uz njih, a ne protiv njih i njihovog projekta", smatra Guex.

Predsjednik ŠSTK-a i generalni direktor firme Sky Express, Majo Mićović, je rekao da je koktel povod i prilika da Komora zainteresuje nove članove za pristup toj dinamičnoj i uspješnoj asocijaciji.

“Uz to, imamo sjajan povod da podržimo jedan izuzetan projekat švajcarske korporacije GHM, Luštica Bay Chedi, kompleks objekata visokog turizma“, naveo je Mićović.


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније