Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B.

11. 07. 2018. 17:51 >> 17:40

PRETOVAR I VAŽAN POSAO

Brod "21. maj" prvi put u Luci Bar

U Luku Bar prvi put je uplovio brod "21. maj" Crnogorske plovidbe AD, koji je dopremio 33.000 tona petrolkoksa, čime je, nakon višemjesečnih pregovora, počela i realizacija novog, vrijednog poslovnog ugovora barske Luke.

"Nadam se da će u Luci u narednom periodu biti stvoreni uslovi za pretovar većih količina tereta, čime bi njeni potencijali bili iskorišteni u znatno većem obimu", kazao je ministar pomorstva i saobraćaja Osman Nurković koji je danas na brodu sa predstavnicima Crnogorske plovidbe razgovarao o novim poslovnim angažmanima.

Iz Luke Bar je saopšteno da će preko 130.000 tona petrolkoksa biti pretovareno preko Luke Bar u ovoj godini, a s obzirom na dinamiku pretovara postoje očekivanja da će ta količina biti i veća.

"Upravo ovim se pokazuju netačne tvrdnje da Luka Bar radi samo sa dvije-tri vrste robe. Nastojanja menadžmenta da se promjeni struktura tereta koji se pretovara i da se intenzivira rad sa što širim spektrom roba, pokazuju svoju opravdanost upravo kroz ovaj posao - višestruko značajan za crnogorsku pomorsku privredu", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније