Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

12. 07. 2013. 17:35 >> 17:35

PRIJAVE DO 18.11.

Raspisan tender za gradnju 8 mHE

Ministarstvo ekonomije raspisalo je danas tender za davanje koncesija za korišćenje vodotoka i izgradnju osam malih hidroelektrana (mHE).

Zainteresovani za dobijanje koncesija za korišćenje vodotoka za izgradnju malih hidroelektrana na osam vodotoka prijave mogu dostavljati do 18. novembra.

Predmet koncesije je, kako se navodi u oglasu, projektovanje, izgradnja, korišćenje i održavanje mHE na vodotocima Bukovica, Bijela, Bistrica - pritoka Ljuboviđe, Kraštica, Velička rijeka, Đurička sa pritokama, Kaludarska i Vrbnica u opštinama Šavnik, Bijelo Polje, Andrijevica, Plav, Berane i Plužine.

Ponuđač se samostalno ili kao član konzorcijuma može prijaviti najviše za tri vodotoka i dostaviti samo jednu ponudu za isti vodotok. Ponude će biti otvorene 18. novembra u 14 sati.

Pravo učešća na javnom nadmetanju ima domaća ili strana kompanija, preduzetnik ili pojedinac, konzorcijum kao i neki drugi oblik poslovnog povezivanja.

Cijena tenderske dokumentacije je 500 EUR i uplaćuje se na žiro-račun budžeta Crne Gore. Tenderska dokumentacija sadrži Uputstvo za pripremu ponude i Nacrt ugovora o koncesiji.

»Ponuđači koji žele da učestvuje na javnom nadmetanju moraju prethodno otkupiti tendersku dokumentaciju. Pri otkupu su dužni da podnesu dokaz o uplati u kojem je navedeno u čije ime otkupljuju dokumentaciju“, objasnili su iz Ministarstva.

Ministarstvo izdaje potvrdu za otkupljenu tendersku dokumentaciju i vodi registar onih koji su je otkupili, na osnovu kojeg se identifikuju ponuđači koji mogu učestvovati na javnom nadmetanju.

Ponude se dostavljaju za svaki vodotok posebno i to na crnogorskom jeziku. Ako je dokumentacija iz ponude dostavljena na stranom jeziku, ponuđač je dužan da priloži i ovjereni prevod na crnogorski jezik.

Ponuđač može dostaviti ponudu neposredno arhivi Ministarstva, ili poštom na adresu tog Vladinog resora. Ministarstvo izdaje potvrdu o prijemu ponude, koja jasno označava datum i vrijeme prijema.

Ponuđač ima pravo da, na pisani zahtjev, povuče ponudu najkasnije do isteka roka za podnošenje ponude.

Kao dokaz obezbjeđenja ponude prilaže se bankarska garancija na 25 hiljada EUR, plativa na prvi poziv, bez prava prigovora, ili dokaz o uplati novčanog depozita u istom iznosu.

Rok važenja bankarske garancije ili novčanog depozita je 180 dana od krajnjeg roka za podnošenje ponude.

Ponude se vrednuju i rangiraju na osnovu kriterijuma. Rang lista ponuđača se sastavlja za svaki vodotok pojedinačno.

Iskustvo u upravljanju hidroenergetskim objektima i finansijska sposobnost će se bodovati sa 30 poena, tehničko rješenje sa 20, godišnja proizvodnja električne energije na pragu mHE i iskustvo na domaćem tržištu sa 12, dok će se instalisana snaga mHE i višenamjenska rješenja bodovati sa osam poena.

Ministarstvo zadržava pravo da prije isteka roka za podnošenje ponuda poništi ili proglasi neuspjelim javni oglas, kao i da nijednom ponuđaču ne da koncesiju za vodotoke za korišćenje za izgradnju mHE.

Koncesioni akt za davanje koncesija za korišćenje vodotoka za izgradnju mHE u Crnoj Gori Vlada je usvojila na sjednici 4. jula i on je osnovni dokument na osnovu kojeg se pokreće postupak za davanje koncesije.

Tim dokumentom se definiše predmet i rok trajanja koncesije, ekonomski parametri opravdanosti investicije, visina koncesione naknade, kriterijumi za izbor najpovoljnije ponude, uslovi koje je dužan da ispunjava koncesionar i ostale relevantne informacije.

(Mina business)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније