Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina business [ Objavila R.B. ]

03. 11. 2017. 16:41 >> 16:10

ROŽAJE - ŠPILJANI

Od EBRD 10 miliona za rekonstrukciju puta

Odbor direktora Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) odobrio je sredstva u iznosu od deset miliona eura, kao prvu tranšu, za rekonstrukciju magistralnog puta Rožaje - Špiljani, saopštila je direktorica te institucije za centralnu i jugoistočnu Evropu Šarlota Ruhe.

Ona je kazala da se uskoro očekuje i potpisivanje ugovora za povlačenje tih sredstava.

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković sastao se danas sa Ruhe i šefom kancelarije EBRD-a za Crnu Goru Jaap Sprey-om.

“Sagovornici su naveli izuzetno dobro saradnju koju je Ministarstvo saobraćaja i pomorstva ostvarilo u prethodnom periodu sa EBRD-om, kao i očekivanje da će saradnja i u predstojećem periodu biti ne samo nastavljena, nego i unaprijeđena”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Nurković je podsjetio na značaj projekata koji su na partnerskoj osnovi realizovani uz podršku EBRD-a.

On smatra da postoji značajan prostor za ostvarivanje saradnje u domenu putne i željezničke infrastrukture, kao i u domenu valorizacije aerodroma.

Nurković je ocijenio pozitivnim rekonstrukcije magistralnog puta Rožaje - Špiljani i dodao da očekuje da će EBRD i u narednom peirodu biti pouzdan partner Vladi u unaprjeđenju saobraćajne infrastrukture.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније