Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis; Objavila: J.B.Č. ]

26. 06. 2017. 15:11 >> 14:42
2

TO TIVAT

Od 53 jahte naplatili 2.500 eura

Tivatska Turistička organizacija je u prethodna tri dana, kada su u Tivat uplovile 53 jahte, naplatila 2,53 hiljade eura boravišne takse za plovne objekte nautičkog turizma, što je do sada rekordna naplata.

Predstavnici Turističke organizacije su kazali da su zadovoljni zabilježenim povećanjem i da vjeruju da će naplata kako sezona dobija na značaju bilježiti samo ekspanzivan rast, prenosi Radio Tivat.

Iz Tursitičke organizacije su dodali da se naplata takse povećala na osnovu podataka koji su zabilježeni za prethodna tri dana.

"Nautički turizam je u posljednjih deset godina doživio ekspanziju, a Tivat se smatra najfrekventnijom crnogorskom destinacijom nautičkog turizma", navodi se u saopštenju.

Opština Tivat je, u skladu sa zakonom, počela nalatu boravišne takse za plovne objekte nautičkog turizma. Naplatu takse obavlja Turistička organizacija Tivta.

Oni su objasnili da svaki strani plovni objekat, brod ili jahta sa ugrađenim ležajevima koji se koriste za odmor, sport, rekreaciju, razonodu i krstarenja, koji boravi u teritorijalnom moru Crne Gore u obavezi je da plati boravišnu taksu.

Visina boravišne takse za plovne objekte zavisi od vremenskog perioda njihovog boravka u Crnoj Gori i dužine plovila.

Turistička organizacija Tivat je naplatu boravišne takse na plovnim objektima počela krajem prošle godine godine.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније