Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila R.B.

24. 06. 2017. 18:53   >>  18:25 1

PAVINO POLJE

Izgradnja mljekare u završnoj fazi

Dolazak petnaestak šlepera sa panelima iz Austrije označio je početak završne faze izgradnje najveće mljekare na sjeveru države koju u Pavinom Polju gradi preduzeće Milkraft. Riječ je o 8.500 kvadrata plastificiranih, kiselo otpornih panela sa vatrostalnom vunom koji će narednih dana biti ugrađeni u unutrašnjost fabrike.

Paraleno sa ugradnjom panela, odvijaju se radovi na izgradnji lagune gdje će se skladištiti tečni stajnjak. Na osnovu urađenih projekata grade se i ostali pomoćni objekti u kojima će se skladištiti kabasta hrana, hangari za poljoprivredne mašine i garaže za vozni park, kazao je Radiju Crne Gore predsjednik Mjesne zajednice, Slobodan Leković.

Najveći problem koji je do sada uticao na dinamiku radova su neriješeni imovinsko pravni odnosi koje lokalna uprava ovih dana završava, tako da će mljekara uskoro dobiti struju i dovoljne količine vode. 

Direktor projekta Petar Petrović nedavno je, prilikom posjete gradilištu  potpresjednika Vlade Milutina Simovića, kazao da će  mljekara biti u funkciji šest mjeseci nakon što se problemi vezani za vodosnadbjevanje i izgradnju trafostanice za fabriku riješe.

Preduzeće Milkraft do sada je u izgradnju mljekare uložilo preko 20 miliona eura. Vlasnik preduzeća Dragan Burić, pored sopstvenog novca, u izgranju fabrike koristio je i kreditna sredstva iz Abu Dabi fonda.

Prema njegovim riječima, planirano je zapošljavanje 150 radnika, otkup mlijeka od kooperanata te proizvodnja kvalitetnog mlijeka i mliječnih proizvoda širokog asortimana.

Direktor projekta, Petar Petrović, kazao je da će na farmi biti smješteno 500 proizvodnih grla, u sistemu slobodnog držanja, a da će dnevni kapacitet prerade mlijeka, računajući i kooperante, biti na nivou 60 tona.

 

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније