Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Aleksandra Sjekloća-Blagojević, TVCG

27. 04. 2017. 21:55 >> 21:34

SKUPŠTINA AKCIONARA

"Belvi" i "Olimp" daju u zakup na 30 godina

Skupština akcionara Ulcinjske Rivijere usvojila je Odluku o izdavanju dijela hotela Olimpik i Belvi i kampa Neptun u dugoročni zakup na 30 godina. Manjinski akcionari glasali su protiv jer smtraju da je riječ o pravnom nasilju i poručili da će tu odluku osporiti na sudu.

U  zakup do 30 godina biće izdati hoteli Belvi i Olimpik i auto kamp Neptun. Za te objekte ozbiljno interesovanje pokazala je hrvatska menadžment kompanija Karisma Hotels Adriatic, podsjetio je direktor Fonda PIO, jednog od većinskih akcionara Ulcinjske Rivijere.

Odluka za izdavanje u zakup preduslov je da se pristupi detaljnoj izradi tendreske dokumentacije, kaže Perović.

Manjinski akcionari na današnjoj sjednici glasali su protiv Odluke o davanju u dugoročni zakup dijela imovine HTP-a Ulcinjska Rivijera. Smatraju da ne postoje jasno definisani uslovi za davanje u zakup i da je to, kako su istakli, pravno nasilje. 

Manjinski akcionari smatraju da je, pored zakupa, trebalo razmatrati i druge načine privatizacije. Kažu da su uskraćeni za sve najvažnije informacije - o cijeni zakupa, prihodima, o vrijednosti investicije i uloženog kapitala.

Iz menadžmenta poručuju da je Karizma Hotels Adriatic planirala da za dvije godine izgadi rizort jedinstven na crnogorskom primorju sa dvije ipo hiljade ležajeva, što bi bio veliki ekonomski zamajac, ne samo za Ulcinj već i za  Crnu Goru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније