Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

03. 06. 2013. 12:42 >> 16:01
1

SINDIKAT OGORČEN

Spriječiti poskupljenje struje

Udruženi sindikat državnih institucija Crne Gore protivi se najavljenom poskupljenju električne energija i poziva Vladu i Parlement da zaštite građane i spriječe najavljeno poskupljenje.

„Kao i bezbroj puta do sada gospoda iz Regulatorne agencije za energetiku RAE su nas prvo plašila navodnim restrikcijama struje zbog samo njima znanih razloga a onda se pojavljuju kao narodni spasioci pod izgovorom „evo biće struje ali ne po istoj cijeni“, navodi u reakciji predsjednik, Udruženog sindikata državnih institucija Veselin Vujanović.

On kaže da bi energetske kompanije trebalo da se bave smanjenjem gubitaka na mrežama, sprječavanjem krađe i povećanjem naplativosti. 

„Apelujemo ne Vladu Crne Gore i Parlement da ulože svoj autoritet i ne dozvole da se još jedan i to ne mali namet ne svali na leđa nedužnih građana“, navodi se u reagovanju Sindikata.

I nikšićko Sindikalno povjereništvo, smatra nedopustivim svako poskupljenje električne energije, jer bi, kako navode to značilo novi udar na standard zaposlenih i građana, koji su u najvećem broju na ivici egzistencijalnog minimuma.

“Sama činjenica da je električna energija roba koju konzumiraju svi građani i da je to osnov civilizovanog života svakog pojedinca i svake porodice, te da ni kod sada važeće cijene električne energije domaćinstva nijesu u mogućnosti da redovno plaćaju visoke račune po osnovu utrošene električne energije, svako poskupljenje bi bilo nepodnošljivo za najveći broj građana”, poručili su iz Opštinskog sindikalnog povjereništva - Nikšić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније