Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: B.V.

24. 08. 2016. 17:04 >> 16:44
1

ISPRED MINISTARSTVA

Sjutra novo okupljanje penzionera KAP-a

Penzioneri Kombinata aluminijuma (KAP), koji traže isplatu otpremnina, okupiće se ponovo sjutra ispred zgrade Ministarstva finansija, kako bi sačekali odluku Vlade u vezi rješavanja njihove situacije.

 

Predstavnik penzionera KAP-a, Nikola Raković, kazao je agenciji Mina-biznis da će odluka bivših radnika tog preduzeća o eventualnom daljem djelovanju zavisiti od rješenja sa sjednice Vlade, na kojoj će se raspravljati o njihovim problemima.

"Nakon današnjeg okupljanja, kojem je prisustvovao veliki broj penzionera, sjutra ćemo se ponovo okupiti kako bismo ispratili rad Vlade i na osnovu konačnog ishoda donijeli odluku o daljim koracima", poručio je Raković.

On je dodao da penzioneri vjeruju u pozitivan ishod sjednice Vlade, odnosno u realizaciju Zakona o izmirenju obaveza prema radnicima KAP-a, s obzirom na veliki broj preduzetih aktivnosti u tom pravcu.

"Očekujemo pozitivnu odluku, jer nema prepreka kada je u pitanju realizacija Zakona. Međutim, ukoliko rješenje sjednice bude negativno po radnike, radikalizovaćemo proteste", saopštio je Raković.

On je podsjetio na satav predstavnika izvršne vlasti, koji tvrde da nemaju ništa protiv Zakona, ali da je neophodno da se resorni ministri dogovore oko njegove realizacije.

Raković je kazao da je Ministarstvo finansija već obezbijedio novac za isplatu otpremnina bivšim radnicima KAP-a.

"Sada je samo potrebno da se obavi potraživanje spiskova od stečajnog upravnika i isplata otpremnina će se realizovati. Ne vidimo ništa sporno kada je to u pitanju", rekao je Raković.

Penzioneri KAP-a, koji su od kraja marta protestovali tražeći da im se isplate otpremnine shodno Zakonu o izmirenju obaveza prema radnicima KAP-a, koji su usljed stečaja preduzeća ostvarili pravo na penziju, proteste su privremeno prekinuli krajem jula. Proteste su prekinuli zbog inicijative koju je uputila grupa poslanika da se o njihovom problemu raspravlja na narednoj sjednici Vlade.

Skupština je zakon koji se odnosi na penzinere KAP-a usvojila u julu prošle godine kao lex specialis. Penzioneri su prvobitno protestovali ispred zgrade Ministarstva finansija, da bi od početka maja blokirali podgorički bulevar Svetog Petra Cetinjskog.

Za isplatu 420 penzionera KAP-a potrebno je 5,45 miliona eura.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније