Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I.P. ]

11. 07. 2016. 08:06 >> 07:51

VLADIN KEP

Prošao ugovor za drugi blok

Novi ugovor Vlade Crne Gore i italijanske kompanije A2A o upravljanju Elektroprivredom Crne Gore (EPCG) i međudržavni sporazum sa Češkom, kojim se predviđa da Škoda Praha gradi drugi blok Termoelektrane u Pljevljima, dobili su zeleno svijetlo na jučerašnjoj sjednici Vladinih komisija o političkim i ekonomskim pitanjima.

O njima će se danas izjasniti i Vlada, a međudržavni sporazum sa Češkom razmatraće i predstavnici izvršne vlasti te države. Očekuje se da će sporazum biti potpisan u naredna dva dana, što će označiti početak realizacije najvećeg razvojnog projekta u energetskom sektoru Crne Gore, pišu Dnevne novine.

Na maratonskoj sjednici, koja je trajala više od deset sati, najveća polemika vođena je oko dalje saradnje sa Italijanima, s kojima Vlada već dvije godine dogovara da li će i kako dalje zajedno upravljati EPCG.

Predstavnici opozicije insistirali su na tome da se iza potpisivanja novog ugovora krije namjera Vlade da raskine saradnju sa A2A i zamijeni je nekom drugom kompanijom.

Oni su tokom višečasovne rasprave tvrdili da projekat gradnje drugog bloka nije ekonomski isplativ, kao i da nema društveno opravdanje, a tražili su i da se prije potpisivanja ugovora definišu detalji ponude češke kompanije.

Ni rebalansa, ni traženog povećanja plata za ljekare

Vladina Komisija za ekonomska pitanja KEP vratila je, bez izjašnjavanja, Predlog izmjena i dopuna Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru jer je, kako je zaključeno, riječ o neodrživom i diskriminatorskom propisu.

Vraćen je takođe i predlog rebalansa budžeta, a ministar finansija Raško Konjević će o tome danas usmeno izvijestiti Vladu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније