Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Pobjeda ]

18. 09. 2019. 06:49 >> 06:49
4

MARKOVIĆ

Odrekli se drugog bloka TE zbog životne sredine

Premijer Duško Marković rekao je da se Vlada odrekla drugog bloka TE Pljevlja u korist životne sredine, navodeći da Vlada troši preko 50 miliona eura za sanaciju crnih ekoloških tačaka.

 

On je juče na Miločerskom razvojnom forumu na Cetinju rekao da je napravljena transformacija u energetici ka obnovljivim izvorima.

"Odrekli smo se valorizacije velikog nalazišta uglja na području Pljevalja za gradnju druge termoelektrane, iako je to velika investicija i donosi veliki broj radnih mjesta. Rekli smo ne, gradićemo nešto što je u duhu naše ekonomske politike, održivog razvoja i očuvanja životne sredine. Možda će buduće generacije za 50 ili 100 godina osmisliti neku novu tehnologiju iskorišćavanja lignita u kombinaciji sa bio masom koja neće ugrožavati životnu sredinu", istakao je Marković.

Premijer je kazao da Vlada troši preko 50 miliona eura za sanaciju crnih ekoloških tačaka.

Upozorio je da zagađivač mora biti kažnjen bez obzira na to da li je pojedinac ili kompanija. Marković je poručio da se biznis više ne može pokretati ako se ne poštuje zaštita životne sredine.

"Ne smijemo dozvoliti da se ponovi zagađenje kakvo je bilo u rijeci Ćehotini u Pljevljima, u Limu u Bijelom Polju ili kao što je zagađenje rijeke Zete", kazao je Marković na panelu "Ekologija – edukacija i biznis".

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније