Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

16. 05. 2013. 21:49 >> 21:48

CRNA GORA - KINA

Saradnja moguća na velikom broju projekata

Ulazak renomirane korporacije Čajna stejt konstrakšn indžiniering /China State Construction Engineering Corporation/ na crnogorsko tržište otvorio bi značajan prostor za angažovanje lokalnih kompanija u različitim fazama realizacije investicionih projekata, zaključeno je na sastanku u Vladi.

Sa predstavnicima kineske korporacioje svjetskog lidera u oblasti građevinarstva i razvoja nekretnina srazgovarao je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Vujica Lazović koji je kazao da postoje značajni projekti koji mogu biti predmet potencijalne saradnje. 

To se, kako je saopšteno, prije svega odnosi na projekte iz oblasti energetike, turizma i saobraćajne infrastrukture.

Kinesku kompaniju koja ima preko 200 hiljada zaposlenih predstavio je njen potpredsjednik za prekogranične poslove Dai Longwen, koji je pokazao zainteresovanost za saradnju na realizaciji kapitalnih projekata u Crnoj Gori.

Predstavnici korporacije Čajna stejt konstrakšn indžiniering zainteresovani su za investiranje u Podgoricu i Crnu Goru, posebno u lokalnu infrastrukturu – puteve, mostove, željeznicu, stadione i druge objekte.

Sa predstavnicima kineake kompanije razgovarao je gradonačelnik Podgorice, Miomir Mugoša koji im je predstavio investicione potencijale glavnog grada, stavljajući akcenat na model javno-privatnog partnerstva, za koje su i oni pokazali posebno interesovanje.

“Pored mogućnosti ulaganja u infrastrukturu, gradonačelnik je predstavio investicione prilike koje nude industrijska i agro-industrijska zona, kao i mogućnosti ulaganja u stambene i hotelske komplekse, ističući da nova legislativa omogućava krajnje povoljne uslove za sve investitore”, navedeno je u saopštenje PG Biroa.

Mugoša je ocijenio da se Crna Gora i Podgorica moraju potruditi da maksimalno iskoriste prilike koje se pružaju kroz saradnju sa kineskim kompanijama i državom, koja danas važi za svjetskog ekonomskog tigra.

Sastanku kod Mugoše prisustvovali su i ambasador Kine, Ži Žaolin /Zhi Zhaolin/, kao i biznismen Duško Knežević, vlasnik Atlas grupe koja je partner kineske kompanije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније