Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

02. 03. 2016. 13:46 >> 13:30

HILJADU PLUS

Građani da pripreme dokumentaciju

Nakon objavljivanja Javnog poziva za građane u projektu Hiljadu plus, koji će biti raspisan u prvoj polovini marta, zainteresovni građani koji žele da apliciraju za dugoročni stambeni kredit moraju lično predati aplikaciju i prateću dokumentaciju na šalteru jedne od osam banka koje učestvuju u projektu, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

 

Podjsećamo za učešće u projektu prijavili su se Societe General Montenegro, Komercijalna banka Budva, CKB, Erste banka, Hypo Alpe Adria banka, Prva banka, NLB i Lovćen Banka) Izuzetno, ukoliko zainteresovani građanin  nije u mogućnosti da lično preda dokumentaciju, to može učiniti opunomoćeno lice u njegovo ime.

“Nakon prikupljanja dokumentacije,  uz popunjeni aplikacioni formular, građanin predaje dokumenta u ekspozituri banke na šalteru kod ovlašćenog bankarskog službenika. Službenik pregleda dokumentaciju i ukoliko je potpuna, podnosiocu predaje šifru pod kojom je njegova aplikacija zavedena, sa preciznim datumom i vremenom predaje”, navodi se u saopštenju

Šifra podnosioca zahtjeva sa imenom banke i tačnim danom i satom predaje aplikacije će se naći na sajtu projekta  istog dana.

“Pošto banka obradi predatu dokumentaciju i procijeni kreditnu sposobnost klijenta, dokumentaciju pod šifrom dostavlja projektnom odboru na razmatranje i odlučivanje.Dokumentaciju prijavljenih građana razmatra projektni odbor,  rangira listu građana koji su ispunili uslove za učešće u projektu i donosi konačnu odluku o korisnicima kredita.Nakon toga, korisnicima se uručuju vaučeri čija validnost je 60 dana, na osnovu koga sklapaju predugovor sa građevinskom kompanijom”, naveli su iz Ministarstva.

Procedura je konačna kada građanin potpiše ugovor o dugoročnom hipotekarnom kreditu u okviru projekta Hiljadu plus sa bankom, odnosno ugovor o kupoprodaji stana sa investitorom .

“Forma aplikacije, spisak potrebne dokumentacije i forme izjava i saglasnosti koje građani ovjeravju, nalaze se na sajtovima www.mrt.gov.me i www.1000plus.me”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније