Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

09. 11. 2015. 19:55 >> 21:01
2

INVESTICIONI POTENCIJALI

Dubai: CG predstavljena kao biznis destinacija

Ministar održivog razvoja i turizma, Branimir Gvozdenović i ministar saobraćaja i pomorstva, Ivan Brajović, učestvovali su na danas održanom Poslovnom forumu o Crnoj Gori „Montenegro Now“, u Dubaiju, gdje su predstavnicima nadležnih institucija, privrednog sektora i medija u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, predstavili investicioni potencijali Crne Gore, a u cilju daljeg podsticanja ekonomske saradnje dvije zemlje, naročito u dijelu razvojnih investicionih projekata, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

"Tokom Foruma je iskazano veliko interesovanje za dosadašnje aktivnosti u oblasti održivog razvoja destinacije, tekuće kapitalne razvojne projekte u turizmu, kao i potencijale za dalji razvoj Crne Gore kao konkurentne biznis destinacije. Posebnu pažnju je privukla prezentacija o postojećem podsticajnom investicionom ambijentu, te novim mjerama u oblasti izgradnje hotelskih kapaciteta visoke kategorije, koje sprovodi Vlada Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Takođe, predstavljeni su i najznačajniji infrastrukturni saobraćajni projekti.

"Kako oni čija je realizacija u toku, tako i planirani, a prezentovan je i pravni okvir za potencijalno uspostavljanje direktnih letova između Crne Gore i Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali i moguće saradnje na komercijalnom nivou, crnogorskog avio-prevoznika Montenegro Erlajnsa sa avio-kompanijama iz Ujedinjenih Arapskih Emirata", kazali su iz Vlade.

Ministri Gvozdenović i Brajović posjetili su i sajam vazduhoplova i opreme za vazduhoplove „Air Show“, koji je okupio 1100 izlagača iz 60 zemalja.

"Takođe, obišli su luku „Džabal Ali“, koja je po površini najveća na svijetu, dok je po prevozu kontejnerkog terminala zauzela osmu poziciju u prošloj godini. Pored predstavnika luke, ministri Gvozdenović i Brajović, razgovarali su i sa Adilom Ar Zarunijem, potpredsjednikom bescarinske zone luke „Džabal Ali-Jafza“, u cilju razmjene iskustava prilikom poslovanja u bescarinskim zonama, te razmatranja moguće saradnje", saopšteno je iz Vlade.

Kako se navodi, predstavljeni su kapaciteti Luke Bar, kao i turistički potencijali Crne Gore, a kao zajednička ocjena svih učesnika sastanka istaknuta je potreba za otvaranjem direktne avio linije između Crne Gore i Dubaija, u cilju privlačenja investitora sa područja Srednjeg istoka u Crnu Goru.

"Iskustvo Dubajia pokazuje značaj infrastrukturnog razvoja, kao uslov za razvoj investicione i turističke destinacije, a dobra saobraćajna povezanost morskim, a u prvom redu vazdušnim putem, od primarnog je značaja za uspjeh zemlje na svjetskoj investicionoj i turističkoj mapi, zaključeno je na Forumu", piše u saopštenje.

Takođe, dodaje se da su na marginama Foruma ministri Gvozdenović i Brajović imali i niz bilateralnih susreta.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније